Ana içeriğe atla

Dr. Mahmud Osman; YNK ve PDK Arasindaki Sorunlari Cözmek Icin Arabulucu

Dr. Mahmud Osman, Fexri Kerim Zengene ile birlikte bir süredir PDK ve YNK arasinda Kurdistan Bölge Baskaninin görev, yetki ve secim sekli ve süresine iliskin ortaya cikan anlasmazligi cözmek, iki taraf arasinda yakinlasmayi saglamak icin gönüllü olarak arabuluculuga baslamisti. Mam Celal, Kak Mesud ve iki tarafin politbüro üyeleri ile görüsen Dr. Mahmud Osman, Fexri Kerim Zengene ile birlikte Hawlatiye bir demec verdiler

Dr. Mahmud Osman yaptigi aciklamada; “Gelecek bir kac gün icersinde Selehadinde iki taraf politbüro üyeleri toplanacak ve bu toplantida olumlu sonuclarin cikacagini anlasma detaylarinin ele alinip sorunlara bir cözüm getirilecegi konusunda iyimseriz“.dedi

Konusmasina devamla“ iki tarafla bir kac toplanti yaptiktan sonra bizde olusan kanaat iki taraf arasinda Kurdistandaki iktidar yetkisi ve secim mekanizmasi konusunda yumusama belirtilerin oldugu izleniminin dogdugunu, PDK Kurdistan bölge Baskaninin vekili olmasi konusunda yumusadigi buna karsilik YNK` ninde Vekilin baskanin düsünceleri ile uyum icersinde calismasi konusunda olumlu düsündügünü söyledi.

Diger Taraftan PDK`nin projesinde yer alan Maliye denetle kurulunun Baskana bagli olmasi ile ilgili maddesinde de israrci olmayacigini de belirti.

Dr. Mahmud Osman iki taraf arasinda bir defaya mahsus olmak üzere Kurdistan bölge Baskaninin Kurdistan parlamentosu tarafindan secilmesi ve bundan sonraki süreclerde, Kurdistan Bölge baskaninin dogrudan halk tarafindan secilmesi konusunda hemfikir olduklarini dile getirdi.

YNK ve PDK arasinda en büyük sorunun Kurdistan Bölge Baskaninin görev süresi oldugu, PDK Kurdistan Bölge Baskaninin görev süresinin ilk asamada 4 yil olmasini istiyor, YNK de Kurdistan bölge baskaninin görev süresinin 4 yil olmasini ama ilk asamada ise bunun bir yil sinirlandirilmasini istiyor.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.