Ana içeriğe atla

Komelay Islami’nin Sekreteri Ali Bapîr serbest birakildi...

2003 yilinin nisan ayinda, Saddam Hüseyin’in kanli rejiminin yikilmasindan sonra, Komelay Islami’nin Emiri Ali Bapîr Amerikan güclerince Ansari El-Islam ve Saddam rejimiyle iliskileri var gerekcesiyle tutuklandi.

Ali Bapîr yakalandiktan sonra 15 gün Musul’da ve daha sonra Bagdat’ta götürülerek Hava alanin Kroper hapishanesine konuldu..

Mam Celal, Kak Mesud, Dr. Berhem Salih ve daha bir cok Kürd yöneticisinin Amerikalilarla yürütükleri görüsmeler neticesinde Ali Bapîr 28. Nisan günü serbest birakildi..

30 Nisan günü Ali Bapir Suleymaniye sehrinde yaptigi bir basin toplantisinda, kendisinin serbest birakilmasi icin her türlü cabayi gösteren Mam Celal’a, Kak Mesud’a ve diger Kürd kadrolarina tesekkür etti.. Ali Bapir yaptigi basin toplantisinda : „Kürdistan halkinin cikarlarina uygunsa herkesle iliskiye girebilecegini“, „terörün serihatta karsi oldugunu“, „yeni döneme iliskin politikalar gelistireceklerini“ ve ayrica „Kürdistan siyasal önderliginin yaninda“ olduklarini ifade etti...

Burada sunuda ifade etmek gerekir ki, Secimler esnasinda KDP ve YNK bu örgütle secim ittifakina girmek istememislerdi. Komelay Islami tek basina Irak genel secimlerine ve Kürdistan secimlerine katildi. Irak Parlamentosunda 2 parlamenteri var. Onlarda Kürdistan parlamenter grubuna daha önce katilmislardi.. Kürdistan parlamentosunda ise 6 milletvekilleri var..

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.