Ana içeriğe atla

Güney Kurdistan Sol Partilerin Birlik Görüşmeleri

5 Güney Kurdistan Partisi, Kurdistan Sol Cephesini olusturmak icin ilk toplantisini yapti. Toplantidan bir kaynak Medya gazetesine verdigi bilgide, 20. 4. 2005 tarihinde, Hizbî Zahmetke?anî Kurdistan, Bizutneweyî Demokrasi Xwezanî Kurdistan, Parti Kari Serbixweyi Kurdistan, Parti Kari Demokrati Kurdistan ve Hizbi ?uî Ba?uri Kurdistan partileri katildi.

Toplantiya katilan partilerin ana gündemi, Kurdistan solunun birlestirilmesi ve bir Cephe olusturmak. Güney Kurdistan Sol Partiler arasinda yapilan tartismalarda, Güney Kurdistan Sol partilerin birlesmesi dogrultusunda iki farkli g,rüs ortaya cikti. Hîzbî Zahmetkesani Kurdistan ve Bizutneweyi Demokrasi Xwezani Kurdistan, toplantida Partilerin birlesme kararinin cikarilip toplanti sonrasi kamuoyuna duyrulmasini savunurken, Parti Karî Demokrati ve Parti Karî Serbixwe ise konunun aceleye getirilmemesi önce Cephe sorunun ele alinip bir sonuca gidilmesi daha sonra partilerin birlestirilmesi icin calismalarin yapilmasini savundular.

Medya gazetesine bilgi veren kaynak, Cephe ve Partilerin birlestirilmesi icin yapilacak görüsmelerin devam etmesi ve 2. toplantinin 5.5. 2005 tarihinde yapilmasini kararlastirdilar.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.