Ana içeriğe atla

Türkmen Cephesi ve Baasçi Araplar Kerkuk`te Kûrdlere Karşi Silahlandiriliyorlar.

Kerkuk`te Provakasyon Peşinde Olan Irak Türkmen Cephesi Karargalarinda Türkiye Menşeli büyük miktarda silah ve patlayici maddeler ele geçirildi. Kerkuk il Meclisi secimlerinden sonra Türkmen Cephesi ve Kerkuk`te Kürd demografisini degistirmek icin getirilen şövenist-işgalci Araplar provakasyon ve karisiklik çikarmak cabalarini hizlandirdilar. Geçtigimiz haftalarda birlikte bir dizi toplanti yapan Türkmen Cephesi, Mukteda El Sadr grubu ve sövenist-işgalci Araplarin partisi, Irak Anayasasinin 58. Maddesinin uygulanmamasi icin birlikte hareket etme karari aldilar.

Kerkuk`te Kerkuk Kardeslik listesinin zaferini hazmedemeyen bu gruplar toplantida aldiklari kararlardan bir tanesi de cevre ( Türkiye, Suriye Iran ) devletlerle isbirliginin gelistirilmesidir. Türkmne Cephesi Türkiye`ye, Mukteda El Sadr grubu Iran ve şövenist-Isgalci Araplarin temsilcisi Irak Tecemei Arap partiside Suriye`ye baglidirlar. Bu partilerden her biri yardim aldiklari devletlerden bu konuda desteklerini almak icin girimlerini hizlandirma karari aldilar.

Diger yanda bu gruplar resmi olarak silahli güclere sahip olmak icin Kerkuk valiligi ile Koalisyon güclerine basvurma karari aldiklari da bildirildi.

Türkmen Cephesine yakin bir kaynak Aso gazetesine verdigi bilgide, toplanti yapan bu üclü grubun aldiklari karar da bagli bulunduklari devletlerden daha fazla silah ve yardim alip gelecekte Kûrdlerin Kerkuk`te egemen olmalarina karsi savasmak oldugunu ifade etti.

Diger taraftan Yeni Irak Ordusu ve Koalisyon gücleri Kerkuk Musellayi semtinde bulunan Türkmen Cephesine bir baskin düzenlediler. Yeni Irak Ordusu ve Koalisyon gücleri Türkmen Cephesinin Karargahlarinda Türkiye menşeli silahlar ve partlayici maddeler ele gecirdiler.

Kaynak Aso Gazetesi/ Ako Mihemed şiwanî
Çev: G.K

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.