Ana içeriğe atla

Bayrak bahanesi

Bayrak Bahanesi

Haci Artos

TC`nin tüm kurum ve kuruluslariyla sözde bayraga saygi yürüyüsleri, aslinda Kürtlere saldirmanin bir bahanesi olarak algilamak daha dogrudur.

Güney Kürdistan`da Kürt halkinin kazasnimlari TC Fasistlerini telasa düsürdü. Çünkü bu durum kuzey Küdistan`da moral kaynagi oldu. Kuzeyde Apocu ihanete ragmen, bagimsizlik yanlilarinin sesi her gün dahada yükseliyor.

TC`nin bu tavri, bir yandan Kürtlerin sesini kesmek, öbür yandan ABD`nin Irak politikasina (özellikle Kürtlerin son federasyon durumlari) karsi husnutsuzlugunu tabana yayip bozmak amaçlidir. TC hükümetinin Güney Kürdistan politikasi tehditlere ragmen tutmadi ve iflas etti. Simdi Bayrak bahanesi ile Türkiye`de Sövenizmi yükseterek halki ayaklandirip, ABD`ye ve güney Kürtlerine santaj yapmak istiyor. Ayni zamanda Kuzey Kürtlerinide tehdit etmek istiyor.

Genel Kurmay baskaninin: “ Bu tür hiyanet içinde olanlarin tarih sayfalarina bakmalarini gerekiyor” sözlerindeki anlam:
Kürtleri geçmiste nasil katledildiklarini hatirlatmat istemektedir.

Herkesin bildigi gibi geçmiste hergün Türk bayraklari Kürdistan`in her yerinde yakiliyordu. Böyle bir tepki hiç görülmedi. Fasist devletin ve onun artiklari olan Fasistlerin Mersin ve öbür sehirlerdeki gösterileri, vatan elden gidiyor naralari, ayni zamanda yeni katliam hazirliklarinin belirtileridirler. Maras benzeri katliamlari Mersin gibi milyonlarca Kürdün oturduklari sehirlerde tezgahlayabilirler.
Türkiye Metropolerinde oturan Kürtlerin, heran böyle katliamlarla karsilasmalari mümkün. O yüzden hazirli olmak ve zamaninda bu tür katliamlari önlemek gerek. TC, Fasist artiklarini öne sürüp kendisini isin içinde siyiracaktir.

HADEP ve bazi Kürt çevrelerin TC`ye yag çekmeleri bosunadir. Onlarin talanci ve katliamci yüzleri genel Kurmay baskaninin belirtigi gibi tarih sayfalarinda açikca görülüyor. Aslinda onlarin Fasist, katliamci ve talanci yönlerini bazi Kürt çevreleri hala kavramis degil. Hasan Hayri ve Diyap aga gibi TC`nin ipi boyunlarina geçirilene kadar ögrenmeyecekler. Tarih bize sunu ögretmistirki TC, direnisçiyide, ihanetçiyide katletmistir. Yani “ en iyi Kürt ölü Kürttür” sözünü kafamiza kazimamiz gerek. Direnmekten ve TC`ye karsi savasmaktan baska seçenegimiz yoktur.

Hitlerin, kavgam kitabinin bugün en çok satildigi Türkiye`de, Kürtleri nasil bir gelecegin bekledigini simdiden çözmek gerek.

Kürt örgütlerinin son Hollanda toplantisinda yaptiklari Reformist önerilerde, TC`nin son provakasyonunda görüldügü gibi, Kürt Reformist güçlerine verilen birer tavizdirler.
Bu tür önerilerle TC`ye karsi savasilmaz.

Yasasin bagimsiz birlesik demokratik Kürdistan

28.03.05

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.