Ana içeriğe atla

Kûrdler ile Şiiler Arasindaki Müzakereler Sonuçlandi

Kurdistan ittifaki ile Birleşik şii listesi arasinda süren bir dizi görüsmelerden sonra, yeni bir koalisyon hükümeti kurma müzakerelerde son aşamaya varildi. Müzakerelerde varilan anlaşmaya göre, Irak Devlet Başkanligi, Irak Başbakan vekiligi ve 8 Bakanlik ki bunlarin içersinde Dişişleri ve Petrol Bakanligi da bulunmaktadir, Kûrdlere verildi.

Kurdistan ittifaki ile Birlesik Sii listesinin yaptigi anlaşmaya göre 26. 03. 2005 tarihinde ikince kez toplanacak Irak ulusal Meclis toplantisinda Mam Celal Irak Devlet Başkani olarak secilik iki Devlet Başkan vekili de atanacaktir. Birlesik Sii listesinde Adil Abdulmehdi Mam Celal`in vekili olarak aday gösterilecektir.

Başkanlik konseyi toplantisindan sonra, yeni hükümet kurma görevi Ibrahim Caferiye verilecek ve Gazi El Yawer de Irak ulusal Meclis Başkani olarak seçilecektir.

Kurdistani Nwe gazetesine bilgi veren özel bir kaynak, Mam Celal ve Kurdistan ittifaki, Iyad Allawi`nin Baskanligini yaptigi El Iraqi listesininde hükümete katilmalarini saglamak icin görüsmelere devam ettiklerini söyledi.

Bazi kaynaklar Mam Celal ve Iyad Allawinin ikinci Meclis toplantisindan önce El Iraqi listesinin de yeni hükümete katilmalarini konusunda ikna etmek icin Kurdistan`da görüseceklerini söylediler.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.