Ana içeriğe atla

KAMUOYUNA

PKE – PLATFORM
Platforma Kurdên li Ewrûpayê

Almanya’da mülteci olarak yaşayan Hasan Hüseyin Yıldırım Platforma Kurdên li Ewrûpa tarafından hazırlanan konferansa katılmak üzere Hollanda sınırında Interpol tarafından yakalandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kürt muhaliflere karşı uyguladığı geniş çaplı bir operasyonun bir parçası olarak gördüğümüz bu olayı kınamakla kalmıyoruz aynı zamanda bunu kürt demokratik güçleri açısından kaygı verici olarak karşılıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin askeri mahkemeleri tarafından insanlar hakkında verilmiş düşmanca ve adil olmayan kararlarının veri olarak alınıp Interpol nezdinde bir işleme konulması TC’nin anti demokratik, insan hakları ve evrensel hukuka karşı işlenmiş bir kıyımdır.

Hasan Hüseyin Yıldırım’ın derhal serbest bırakılarak TC askeri mahkemeleri tarafından alınmış kararlarla Interpol’e yansıtılmış tutuklama kararları ve suç duyurularının derhal reddedilmesini talep ediyoruz.

Aksi takdirde ülke olarak Hollanda, kuruluş olarak Interpol insan hakları ve hukuk açısından yüz karası bir konuma düşmüş olacaklardır.

TC’nin Interpol aracılığıyla kalkıştığı bu operasyon konusunda kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.

27.02.2005

PKE - PLATFORM
Platforma Kurdên li Ewrûpa

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.