بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Ahiret`te Arapca Ifade alinacak

Kerkuk` bagli Pirdê ilcesinin büyük Camiisinin Imami : Eger cocuklarimiz Kürtce egitim görürlerse Kur`an i unuturlar » dedi. Pirdê ilcesinde bir vatandas Aso gazetesine verdigi bilgide « Pirdê Büyük Camii Imami Cuma hutbesinde Kürtlere hitaben yaptigi konusmada Cocuklarinin Arapca egitim yapmalarini ve Arapca okumalarini istedi.

Camii imami Cuma hutbesinde Arapca`nin Kutsal Kur`an dili oldugunu öbür dünyada, Ahiret`te de ölülere aArap dilinde sorular soruldugunu, Arapca ile sorgulamanin yapildigini söyledi. Cami imami Herkesin Arapca egitim görmesi ve Arapca ögrenmesi gerektigini belirterek, Arapca bilmiyen insanlarin sorulan sorulara cevap veremiyecegini ifada etti.

Camii imami Cuma hutbesini de Kürtce yapmasi dikkat cekicidir. Daha öncede Yekgirtu Islami Kurdistan Pirdê sorumlulari, Pirdê`de Kürtce egitimin verilmemesini, egitimin Arapca verilmesi yönünde imza kampanyasina öncülük etmislerdi.

1991 yilindan beri Güney Kurdistan`da egitim ve resmi dilin Kürtce olmasi ile yeni kusaklarin Arapca Egitim yapmadiklari, yeni kusaklarin Arapca bilmedikleri, okullarda 2. dilin Inglizce olarak secilmesi Sövenist Arap kesiminin Arap Kültürünün Kurdistan`dan silinmesine ve Bagimsiz Kurdistan`i kurma girisimlerini hizlandirmasindan kaygilanmaktadirlar.

Kaynak : Aso
Cev :Goran Kocgirî

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.