بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Kurdistan Ittifaki ile Caferi Hükümeti Arasinda Kriz Derinlesiyor

Dr. Ibrahim Caferi Basbakanligindaki yeni Irak Hükümeti, Irak Parlamentosuna sundugu hükümet calisma programi Kurdistan ittifaki arasinda sert tepkilere yol acmisti. Caferinin sundugu hükümet programinda Kerkuk sorunun cözümü icin anahtar konumundaki 58. Maddeye deginmedigi gibi Kurdistan Parlamentosu ve diger resmi kurum ve kuruluslarin varligina deginmeyerek gayri-resmi bir konuma düsürmek gibi bor pozisyon icersine girmisti.

Irak Basbakani Dr. Ibrahim Caferi bununla da yetinmeyerek, Kendisine davetiye gönderilmesine ragmen Kurdistan Parlamentosunun acilisina katilmadigi gibi, Federe Kurdistan Baskaninin yemin törenine katilmadi, bu iki acilis icin temsilcisini de göndermedi.

Kurdistan ittifakinin yogun elestirileri ve hükümetten cekilme tehditleri karsisinda geri adim atan Caferi hükümet programlarinda kismen degisiklik yaparak sorunlari cözme yönünde adim attigi seklinde bir olumlu hava estigi bir ortamda bir aciklama yine ortami gerdi.

Caferi, Irak meclisinde Kurdistan fraksiyonu ile yaptigi görüsmenin ardinda yaptigi aciklamada “ üzerinde varilan maddelerde, sadece mümkün olan yasama gecilip uygulanacaktir “ demesi sinirleri tekrar gerdi.

Kurdistan fraksiyonu son gelismeler üzerine yaptigi aciklamada “Caferi hükümeti ile uzerinde anlasilan program degisikliklerin pratiktikteuygulanmasi icin 1 hafta süre taniyacagiz, eger bu süre icersinde maddler yasam gecirilmezse Caferi`yi tekrar meclise cagirip konusacagiz“

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.