بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Kurdistan Bölge Baskani Yemin Ederek Görevine Ba?ladi

Sayin Mesud BARZANI bu gün ( 14 Haziran 2005 ) Kurdistan Parlamentosunda Kurdistan bölge Bakani olarak yemin ederek resmen görevine basladi. Bu tarihi günle birlikte Kurdistan tarihinde ilk kez Kürt önderliklerinden biri Irak Devlet Baskani biride Kurdistan bölge baskani olarak secildi.

Kurdistan Parlamentosunda yemin merasimi Kur`an okunarak acilip daha sonra ?ehidlerin anisina saygi durusunda bulunuldu.

Kurdistan Parlemento Baskani Sayin Adnan Müfti`nin mesajindan sonra Sayin Mesud Bazani`yi Kurdistan Bölge Baskani olarak Yemin etmesi icin Kursiye davet etti. Sayin Mesud Barzani Kurdistan Bölge baskani olarak yemin ettikten sonra, Kurdistan parlamentosunda bulunan milletvekilleri ve davetliler ayaga kalkarak Kurdistan Bölge Baskanini kutladilar.

Kurdistan Bölge Baskanligi yemin merasimine Kurdistan`nin dört parcasindan davetlilerin yanisira Irak`tan da cesitli parti, demokratik kitle temsilcileri de törende hazir bulundular.

Amerikan, Ingiltere ve cesitli ülke Konsolosluklarindan temsilciler ile Irak Devlet Baskani Sayin Celal Talabani, Irak Parlamento Baskani Hacim El Heseni, Irak Basbakan Yardimcisi Ahmet Celebi, BM`ler genel sekreteri Kofi Annan Irak temsilcisi E?ref Gazi ve Irak`tan taninmis sahsiyetler hazir bulundular.

Irak Devlet Baskani Sayin Celal Talabani, Irak Parlamento Baskani, Irak Basbakan yardimcisi, America, Ingiltere temsilcileri, Sayin Mesud Balzani`nin Kurdistan Bölge Baskani olmasi dolaysila cesitli mesajlar sundular.

Davet edilen misafirlerin mesajindan sonra Kurdistan Bölge Baskani Kursiye gelerek bir te?ekür konusmasi yapti.

Kaynak PNA
Cev: Goran Kocgiri

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.