بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

KÜRTLERDEN IARAK HÜKÜMETINDEN CEKILME TEHDITLERI

Irak Parlamento milletvekili ve Kurdistan ittifaki liste üyesi Feryad Rewanduzi, Irak Basbakani Dr. Caferi hükümetinin programina iliskin bir takim aciklamalarda bulundu. Rewanduzi yaptigi aciklamada, Eger Basbakan Caferi hükümet programinda degidiklik yapmazsa hükümetten cekiliriz dedi.

Yaklasik bundan 2 hafta önce Dr Ibrahim CAFERI, kurdugu yeni hükümetinin carisma programini aciklarken Irak gecici anayasinin belirtigi yükümlülüklerden, Güney Kurdistandaki resmi organlardan, Kurdistan Parlamentosu, Kurdistan Hükümeti…vs lerden atifta bulunmayarak bunlari gayri resmi olarak pozisyona sokmustu.

Dr. Ibrahim Caferi Irak parlamentosunda hükümet programini aciklarken Irak gecici idari yürütme yasasinin 58. Maddesinden bahsetmedigi gibi Kerkuk sorunun cözümüne de atifta bulunmamistir.

Firyad Rewanduzi konusmasina devamla, “ Dr. Caferi hükümetinin, Irak yönetim sisteminin bir parcasi oldugunu unutmasin, hükümet programini önce parlamentoya göndermesi ve parlamentodan onay almasi gerektigini unutmamasi gerekir dedi.

Firyad Rewanduzi, Dr. Ibrahim Caferinin Hükümet programini degistirmemesi durumunda Kürdistan ittifakinin hükümetten cekilmesinin hükümetin düsecegi anlamina gelmedigini de sözlerine ekledi.

PNA: Ceviren Goran Kocgiri

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.