بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Kerkuk`te Yeni Yönetim Bilmecesi

30 Ocak Kerkuk Il Meclisi secimlerinden bugüne degin halen Kerkuk il idari yönetimi olusmus degil. Daha önce KDP ve YNK tarafindan Yeni Kerkuk idari yönetimin gecikme nedeni olarak diger partilerle bir koalisyon olusturup bütün kerkuk halkini temsil etme gibi gerekceler gösteriliyordu. Türkmen Cephesi ve Arap partilerinin muhalefette kalacaklarini aciklamalarina ragmen, 41 üyeli Kerkuk Meclisinde 26 üyeye sahip olan Kerkuk Kardeslik listesi yönetimi olusturmus degil.

Kerkuk Kardeslik listesi özellikle Kerkuk kardeslik listesinin gövdesini olusturan YNK ve KDP`nin Kerkuk Il idari Meclisindeki görev ve makamlari paylasamamalari, Kerkuk halkina verdikdiklari sözlerini yerine getirmemeleri büyük tepkilere neden olmaktadir.

KDP ve YNK`nin Kerkuk konusunda anlasamamalari, Kerkuk sorunlarina iliskin projeler durma noktasina gelmis bulunmaktadir. Caferi hükümeti bu celiskilerden yararlanmak icin Kerkuk`u deneme tahtasina cevirmis bulunmaktadir.

Gectigimiz Hafta Koalisyon Gücleri Kerkuk sorumlusu Gerhard , Soruna cözüm getirmek ve Kerkuk Kardeslik listesinin bir an önce Kerkuk yönetimini olusturmalari icin Kerkuk valiligi ve KDP ve YNK nezninde cesitli girimlerde bulundu.

Gerhard yaptigi aciklamada Kerkuk Kardeslik listesinin, Türkmen Cephesi ve Arap partilerinden bir beklenti icersinde olmamalari, ellerinde bir cok projenin oldugunu Kerkuk`te bir yönetimin olmamasindan dolayi projeleri durdurmak durumundan olduklarini belirtti.

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.