بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Kurdistan Parlamento Sorunu Cözüldü! Ya Kerkuk Yeni Yönetimi Ne Olacak?

Kerkuk Kardeslik listesinden Kerkuk Il Meclisine secilen Awat Ahmed, Kerkuk Il Idari yönetimin olusmamasindan YNK ve KDP`yi sorumlu tuttu. Sayin Awat yapti aciklamada” Bu iki taraf ( KDP-YNK ) Kerkuk il idari yönetiminde mevkileri paylasmadiklarindan dolayi, Kerkuk yeni il idari yönetiminin kurulmasi sürekli ertelenmistir” dedi.

Sayin Awat Ahmed Aso gazetesine yaptigi aciklamada, daha önce Kerkuk`te secimlerden sonra yeni yönetim olusturulup göreve baslamamasinin nedeni olarak, Irak Türkmen Cephesi ve Arap Partilerinin tutumunu gerekce göstermislerdi, oysa adi gecen partiler yaptigi aciklamada Kerkuk il Meclisinde Muhalefette olmayi kabullenmelerine ragmen halen yeni yönetim olusturulamadigi belirti.

KDP ve YNK`ye bagli üyelerin Kerkuk il idari yönetimin olusmasi sürecinde mevkileri paylasamadiklarini bu sorunun cözülmemesi durumunda Kerkuk halkinin tepkisini giderek aratacagini söyledi. Awat Ahmed bu sorunun en kisa zamanda cözülmesi ici YNK ve KDP politbürolarina sorunun cözülmesini belirten taleplerini gönderdiklerini de sözlerine ekledi.

Awat Ahmed gecen hafta ikinci kez iki taraf politbürolarina bir an önce yeni yönetimin olusturulmasi icin taleplerini ilettiklerini simdiye kadar bir cevap alamadiklarini da acikladi. Sayin Awat Ahmed, Kerkuk sorunun kisisel ve parti dar cikarlarina kurban edildigini ifade etti.

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.