بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

i. beşikçi: Kûrdler Federasyon ve Kerkûk`ten vazgecmemelidirler

Ömrünün büyük bir bölümünü düşünce suçlusu olarak Türkiye`de cezaevlerinde geçiren gazeteci, yazar, araştirmaci, sosyolog Ismail Beşikçi; Kürdlerin federalizm mücadelesini destekledigini açikladı.

Kurdistani Nwe Gazetesi, 15 Mart tarihli sayisinda Kürdistan stratejik araştirmalar merkezinin, Sosyolog Ismail Beşikçi ile yaptigi görüşmeye geniş yer ayirdi. Haberin ayrintilar şöyle;
Kürdistan ve F.Irak`ta yaşanan gelişmelerin ele alindigi görüşmede; Sosyolog Ismail Beşikçi; F. Irak`ta yaşayan Kürtlerin federalizm mücadelesini destekledigini söyledi.

Kürdlerin, federalizm konusunda israrli olmalari ve geri adim atmamalari gerektigini belirten Beşikçi; “kurulacak olan merkezi devletin, Saddam Hüseyin döneminde ki gibi olamayacaginin unutulmamasi gerekir“ dedi.

F.Irak`ta yaşayan Kürtlerin elde ettigi kazanimlardan dolayi mutluluk duydugunu belirten Ismail Beşikçi; Kürdistan Federe Yönetiminde; (Irak Kürdistani`n da) Kürtlerin Federalizm israri ve Kerkuk`ten vazgeçmeme gibi dikkat çekici gelişmelerin yaşandigini belirtti.

Kürdistan stratejik araştirmalar merkezinin gerçekleştirdigi görüşmenin ayri bir bölümünde; Kerkuk`un araplaştirilmasina sessiz kalan taraflari eleştiren Ismail Beşikçi; “ ayn“ taraflarin, göçzedelerin topraklarina ve evlerine dönme istemlerine karşi, kiyamet kopararak, “Kürdler Kerkuk`un demografik yapisiyla oynamak istiyor“ açiklamasinda bulunduguna dikkat çekti.

70`lerde Kürdlerin topraklarindan zorla çikartilmaya, yersiz yurtsuz birakilmaya başandiğina ve 80`lerde bunun hizlandirildigina dikkat çeken Beşikçi; “Kerkuk`e de araplar`n getirilmesi ve yerleştirilmesi ayni şekilde olmuştur“ şeklinde konuştu...

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.