Skip to main content

Dr. Mahmud Osmandan önemli aciklamalar

Dr. Mahmud Osman'dan önemli açıklamalar

Dr. Mahmud Osman: “Şiiler, Kürdlerle vardıkları antlaşmaya aksine, Kerkük meslesini Anayasanın hazırlanması sonrasına bırakmak istiyorlar...” Hawlatî- Tanınmış Kürd siyaset adamı, Irak Parlamentosu üyesi Dr. Mahmud Osman Hawlatî gazetesine yaptığı özel bir açıklamada: “Şii İttifak Listesi, Kürdistan Listesiyle vardığı antlaşmaya aksine, Kerkük’e ilişkin tüm sorunların çözümünü Anayasanın yazımının sonrasına bırakmak istiyor” dedi.. Dr. Mahmud Osman açıklamalarına devamla: “Şii İttifakının üyeleri açık ve gizli bir şekilde Kerkük meselesini ve şehrin durumunun normalleştirilmesini, bölgeye yerleştirilen Arapların geri gönderilmesi ve Kerküklü göçzedelerin geri dönmesini Anayasanın hazırlanması sonrasına bırakılmasına ilişkin görüş beyan ediyorlar..

Dr. Mahmud Osman Şii Listesinin bu tutumuna ve eğilimine ilişkin olarak kaygı ve korkularını ifade ederek:” Bu meseleye ilişkin olarak Kürd siyasal önderliğinin açık bir şekilde tavır takınması gerekir. Çünkü, eğer böyle giderse Kerkük meselesi geciktirilirse, Kürdler kayıp ederler” diye vurguluyor.

Dr. Mahmud Osman bu ayın ortalarında Talabani’nin Kürdistan Listesinin başı olarak Caferi’ye gönderdiği ve bir dizi soruna ilişkin yoğun eleştiriler yaptıgı mektubuna değinerek şöyle dedi: “ Her ne kadar Caferi, Bağdat’ta Talabani ve Barzani’yle yaptığı toplantıda özür dilediysede, fakat şimdiye kadar bu mektuba yazılı bir cevap vermiş değildir. Böylece Caferi hiç bir yükümlülük altına girmek istemiyor”...

Dr. Mahmud Osman, Anayasayı Hazırlama Komisyonunda üyesidir. Bu komisyona katılan 15 asıl ve 13 danışman Sünniye ilişkin olarak Dr. Mahmud Osman:” Bu Sünni üyelerin içinde eski rejimin adamları var. Biz açık bir şekilde bu kişilerin yurtsever kişilerle değiştirilmesini istedik.. Fakat, Amerika ve İngiltere bu insanların kalmasından ısrar ediyorlar. Bu sorunun çözümüne ilişkin olarak Dr. Mahmud Osman: “Biz ABD ve İngiltere’ye bu adamların kalmasından siz sorumlusunuz dedik” diyor.
Newroz.com /CEV: aso zagrosi

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.