Skip to main content

KURDISTAN ITTIFAKI, Şİİ`LERLE VARILAN ANLAŞMA TASLAGI HAKKINDA KARARINI VERIYOR

Kurdistan ittifaki ile birleşik Şii listesi arasinda hükümet kurmak üzerinde anlaştiklari taslagi degerlendirmek üzere Kurdistan ittifakini oluşturan parti ve örgütler toplaniyor. Kurdistan ittifaki adina Hoşyar Zîbari, Dr. Roj Nuri şawes, Berhem Salih ve Dr. Fuad Masumdan oluşan müzakereci ekibin iki parti politbürolari toplanmadan önce anlaşma taslaklarini kendi parti grubuna götürerek üzerinde görüşmeler yaptilar.

Bugün PDK politbüro, YNK politbüro ve diger ittifak ortaklari Kurdistani partiler toplanarak, Kurdistan ittifaki müzakerecileri ile Birleşik listesi adina pazarliklari yürüten müzakereciler arasinda üzerinde anlaşilan anlaşma taslagini görüşmek üzere toplanacaklar.

Kurdistan ittifaki anlaşma taslagi üzerinde degerlendirmede bulunup, Şii`lerle anlaşma yapilip yapilmayacagina karar verecekler.

Kurdistan ittifakinin verecegi karar dogrultusun, Kurdistan müzakereci ekibi Bagdat`ta gidip birleşik Şii ittifaki ile taslaga son Şeklini verecekler. Kesin anlaşma saglanilmasi durumunda Şii`lerin Başbakan adayi Ibrahim Caferi Kurdistan`a gelip Mam Celal ve Kak Mesud`la birlikte anlaşma metnini imzalayacaktir.

Kaynak: Peyamnêr

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.