Direkt zum Inhalt

11 Bin Arap Geri Dönmek Için Başvuruda Bulundu.

Kerkuk Il Meclis Baskani Rizgar Ali, Saddam rejimi döneminde Kerkuk`in demografyasini degistirmek icin Kerkuk`e yerlestirilen Arap temsilcilerinden olusan bir heyetle görüstü. Arap temsilciler eski yerlerine dönmek ve Kerkuk`in eski normal durumuna dönmesi icin Kerkuk idaresi ile yapilacak isbirligi gibi konulari ele aldilar.

Arap temsilciler, Kerkuk il meclis Baskani Rizgar Ali ile yaptiklari görüsmede, tazminat ve eski yerlerinde yerlesmeleri icin kendilerine arsa verilmesi durumunda eski yerlerine geri döneceklerini, bu konuda Kerkuk il idaresinin kendilerine yardimci olmalarini istediler.

Arap temsilciler Caferi hükümetine de cagrida bulunarak Irak gecici anayasasinin 58. Maddesinin ugyulanilmasini istediler.

Toplantiya yakin bir kaynak Aso Gazetesine verdigi bilgide suana kadar adini yazdirip eski yerlerine geri dönmek isteyen Araplarin sayisi 11 bine ulastigini ve 58. Maddenin uygulanmasi durumunda Kerkuk`ten gönüllü olarak Ayrilmak isteyen Araplarin sayisinda büyük bir artisin olacagini da ifade etti.

Kaynak: Aso gazetesi
Cev: G.K

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.