Direkt zum Inhalt

24 Temmuz`da nehir olup Lozan`a akmalıyız! Değerli BADIKÎ

24 Temmuz`da nehir olup Lozan`a akmalıyız!

Değerli BADIKÎ,
bu notu yazının altına asmak istedim, lakin not ekleme modülü bir türlü açılmadı. Fazla zamanım olmadığı için makale yollama tarzını kullandım. Dilerseniz yazınızın altına iliştirebilirsiniz. Zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yazınızdan anlaşıldığı kadarıyla TC buna çook fazla önem vermektedir. Çünkü Lozan, TC'nin meşruiyet belgesidir. Yani varlığının en geçerli belgesidir. Lozan yoksa TC de yoktur.

Bu nedenle onlar devlet gücü ile 24 Temmuz'a hazırlanmaktadırlar. Bütün olanaklarını devreye sokarak yığınsal bir katılım sağlamak istiyorlar.

TC'nin bütün gücü ile Lozan'a sahiplenme faaliyetlerine karşılık, bu anlaşmayı geçersiz kılmaya büyük gereksinim duyanlar ise son derece pasif davranmaktadırlar! Ne yazık ki birkaç Kürd dışında bunun anlamını anlayan yok gibi görünüyor! Çünkü önümüzdeki kısa zamana rağmen harekete geçirici bir organizasyon oluşturma gayretleri görülemiyor!

TC'nin karşı girişimleri engellemek için, çok önceden bir diplomasi başlatmış oldukları unutulmamalıdır!

Kaldı ki bu sadece Kürdlerin davası da değildir. TC'nin varlığı, Yunanlı'nın Kostantinopel ve Ege'i kaybetmesinin, Pontus'un imhasının, Ermeni'nin Anadolu'dan kazınmasının da meşruiyeti demektir!

Yani Lozan için TC'ye karşı dikilecek bir dünya cephesi söz konusudur.

Fakat heyhat, bırakalım bir dünya cephesini henüz Kürdler bile bir çalışma başlatmış değiller. Nerede Kürd örgütleri, nerede uluslararası dayanışmacı kurumları

Yazıp çizmekle kalınacak bir durum değildir, elinde olanakları olanların derhal harekete geçmeleri gerekmektedir.
Olası bir girişimi desteklediğimi bilmenizi isterim.

Dostlukla

Hasan Dere

02/07/05

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.