Direkt zum Inhalt

Omer Ozmen'le ayni ulkenin havasini solumak onurdur...

Omer Ozmen'le ayni ulkenin havasini solumak onurdur...
Nivîskar:(Makale yazarý:) bervarto Tarîx, Roj û Saet:(Tarih, gün ve saat): 24. Hezîran(Haziran) 2005 19:25:13:

Boyle bir yaziyi bu sicakta yazmanin geregini sorumlulugumdan anlayin.Buram buram bir sicak esinti,siyasetin de sicak dokusuna uygundur desem yeridir.

Biz bireylerle mi ugrasiyoruz acaba?Hayir.Omer Ozmen'i niye referans alarak bu yaziyi yazdim diye sorulacaktir.Hakli bir sorudur.Hele Lozan'in guncellestigi bir donemde,hele hele yapilanmanin acisini cektigimiz kuzey sessizliginde boyle bir yazi cekilir gibi degil.

Simdi esas konuya geleyim:

"Þimdi bu ifade bile tam bir infaldýr. Hayatýmda karþýlaþtýðým, beyni bu teoriyle sulanmýþ bir insan tanýdým. O da Ömer ÖZMEN’di. Ogün bu gün bu insanla konuþmak bana bir azap, onunla ayný ülkenin havasýný bile solumakta zorlanýyorum. "

Evet Sukru Gulmus Bubê Eser'in Apo'culuk ile ilgili yazisini irdelerken aynen yukaridaki belirlemeyi yapiyor.Galiba Omer Ozmen Apo'culuk illetini deserken ,ele alirken o da tc ile baglantisini vurgulamis olabilir.E bu da Sukru'nun nasirina dokunmaktir.

Bende diyorum ki Apo'culuk mentalitesini tasiyanla ayni havayi solumak iskencedir.Acaba kim hakli.

Haklilik ortada ...Biz kurd kanini mi doktuk.Bizler ve bizim gibi dusunenler son 30 yilda 5 bin kurd koyunun yikilmasinda rol mu aldi.30 bin kisinin katliaminda esas sorumlu biz miyiz?Biz mi bu lanetli siyaseti kurde yutturup 6,7 milyon kurdun kuzeyden gocune ol sebebep olduk.El -insaf Sukru.

Siz Omer Ozmen'le ayni havayi solumamaktan soz ederken, sizinle acaba kac kurd ayni havayi solumak icin sirada.Acaba bunun cevabini verebilir misiniz Sukru?

Hic sanmiyorum.

Lanetli surec daha bitmedi Sukru.Drakulayi yaratanlarin kan sunusu devam etmekte.Siz bir sureci yargilarken"benden sonra tufan"diyebilmektesiniz.sadece siz degil suphesiz, sizin gibi bir cok insan bir sureci yargilarken ayni durusu sergilemektedir.Ben ayrildiktan sonra "tufan dogdu."bu objektif degildir Sukru.

Bilmisellik boyle katledilmemelidir.Lanetli surec bir butundur.Eger bu seklini almissa ,bu siyasetin ,orgutlenmenin ilk tohumlari boyle ekildigi icindir.

Zira surec boyle isledi ve"Kursun hedef tanimaz heval"ile surec baslatildi."Altinda kalanin da canni cehenneme"denildi.Cunku mentalite boyle basladi ve "Zerdust boyle buyurdu."Bu sadece Omer Ozmen'le olan polemiginizin icinden cikilmayan bilinc-altinin disa vurumunda ki goruntusune cevap olsun.

Yeniden El- insaf Sukru.Yureginiz kaldirabiliyor mu failli bellileri Sukru.Zira her nekadar faili belirsizler olarak lanse ediliyorsa da gidin Osman'a sorun.Kani'ye sorun o bilir.Siz Sukru bilmiyorsunuz belki...Fuat Cavgun iyi bilir bekaayi.Sordunuz ,eksik sordunuz.

Ya da M. Can'in kulaklari cinlasin."Gunes dogudan dogar'di."Ne hikmetse cark etti ve batidan da pekala dogacagini soyleyebiliyor!!!

Selim Curukkaya 'da bu lanetli sureci degerlendirirken "tufanin kendisinden sonra basladigini"soylemekte.

Kime sorarsaniz bu lanetli surece yaklasirken ,degerlendirirken sadece kendisini aklayan ve kendisinden sonra olusan cikmaza deginmekte.Oysa ki sorun kisilerin katilmasi ya da disinda durmasi da degildir.Sorun bir butun olarak siyasetin yorumu,yolgostericiligi ve hareketin felsefesidir.Eger bu gun "konfederalizm, ya da demokratik cumhuriyet'i"Lanetyorsaniz o da onun kurd sorununa getirdigi cozumun tc markali,kemalist durusundandir.

Cidden de kurdlerin tartisacagi sorun;Lozan olmali su surecte.Kurtler Lozan'i bir kez daha nasil altetmeli olmali.Hele Dogu,mihri ve yalcin kucik'in ki hepsi bir donem dirsek temasindaydi sizlerle.Simdi bu ve turk solunun lanetli temsilcileri bir dizi etkinligin icinde.Lozan'in zaferini kutlamaktalar.

Acaba bizim cephede hangi cabalar var.Var mi?

Yikintiyi son 30 yilda bulduk ve yikintinin altinda canimiz cikti.Cigliklarimiz gelip bizi vurdu.Sorgulayamayan bir kutle birakildi.

Yikintilarin ,molozlarin altindan umut nasil yeserir,onun hesabini yapan kac insan var?Nerede?Ne yapilmali?

Sorularin sagnaginda usumemek elde degil bu yaz sicaginda.

Umarim Lozan'in yaklasan 82 yil donumunde Kurdler bir kez daha surece yuklenir.

Zira ulkemizin parcalandigi bu sureci, kurdler ulusal ruhla yeniden ayaga kalkmak icin vesile bilmeli.

Milli bilinc potasinda eritmek icin,tarihin kurde ihanetini aciga cikarmak icin baska secenek kalmadi.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.