Direkt zum Inhalt

Kurdistan Parlamento Ba?kani Seçildi

Daha önceden belirtildigi gibi Kurdistan parlamentosu bu gün ( 4. 5. 2005 ) tarihinde toplandi. Kurdistan Parlamentosu acilisina Federal Irak Devlet Baskani Sayin Celal Talabani, Kurdistan Bölgesi Baskan adayi Sayin Mesud Barzani, Federal Irak Parlamento Baskani Hacim El Heseni, BM Genel Sekreteri Kofi Annan Irak Temsilcisi Esref Gazi Cihangiri, Amerikan Irak temsilcisi ve parti temsilcileri, taninmis sahsiyetler katildi.

Parlamentonun acilsi Islamilerin Kutsal kitabi Kur`an`dan bir kac sayfa okunarak yapilip daha sonra Sehitlerin anisina bir dakikalik saygi durusu yapilarak ilk oturumuna baslanildi.

Kurdistan Parlamento Baskani Dr. Roj Nuri Sawesin mesajindan sonra yeni secilen milletvekilleri ne yemin cagrisinda bulundu Kurdistan Parlamentosuna secilen yeni milletvekilleri en yasli üye Baba Tahir Shêx Celal baskanliginda “ SOND BI YEZDANÊ MEZÊN PARÊZGARÎ LÊ YEKITÎ GEL U XAKÊ KURDISTANÎ ÊRAQ U BERJEWENDÎYÊ BALAKAN BIKIM „ seklinde yemin ederek görevine basladi.

Resmi olarak görevine baslayan milletvekilleri, Parlamento baskanligina aday gösterilen adaylari icin secime gittiler. Yapilan secimlerden sonra Adnan Müfti Kurdistan Parlamentosu Baskanlgina Firset Ahmed Parlamento sekreterligine, Kemal Kerkuki de Kurdistan Parlamento Baskan vekilligine getirildi.

Kurdistan Parlamento Baskanligina secilen Sayin Adnan Müfti tesekür konusmasini yaptiktan sonra Federal Irak Devlet Baskani Sayin Celal Talabani`yi Parlamento kürsisine davet etti.

Sayin Celal Talabani yeni secilenlere tebrik ve basarilar dileyen mesajini okuduktan sonra, Kurdistan Bölge Baskan Adayi Sayin Mesud Barzani, Federal Irak Parlamento Baskani Hacim El Heseni, BM Genel sekreteri Kofi Annanin temsilcisi Esref Gazi, Amerikan, Iran temsilcileri ve Parlamentonun acilis törenine katilanlar birer mesaj okuyup Yeni Kurdistan Parlamentosuna basarilar dilediler.

Kurdistan Parlamentosunun acilisina katilan davetlilerin mesajinin okunmasindan sonra, Kurdistan Parlamentosu Baskani Adnan Müfti, Parlamentonun 5.6. 2005 tarihinde 2.toplanip Kurdistan Bölge Baskani ve Kurdistan Basbakanini secmek üzere toplanma cagrisinda bulunup ilk oturumu kapatti.

kaynak. Pukmedia

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.