Direkt zum Inhalt

GÜNEY KURDISTAN PARLAMENTOSU TOPLANDI

Bu gün Kurdistan Parlamentosunun 13. yil dönümümde, Yeni secilmis Kurdistan Parlamentosu üyeleri Kurditan Parlamentosunda toplanarak ilk oturumunu yapti. 30 Ocak 2005 Kurdistan Parlamento secimlerinden sonra KDP ve YNK arasindaki anlasmazliktan dolayi, eski Parlmentonun kensidini fes etmesine ragmen toplanamamisti.

YNK ve KDP arasinda süren celiskiler, Kurdistan parlamentosunun bir türlü toplanmamasi Kürd halki arasinda ciddi rahatsizliklara yol acmisti.

Yogun güvenlik önlemleri altinda toplanan Kurdistan Parlamento acilisina Federal Irak devlet Baskani Sayin Celal Talabani, Federal Irak Parlamento Baskani Hacim Heseni`nin yanisira cagli misafirler katildi.

Ilk Oturumunda YNK ve PDK arasinda yapilan antlasmaya göre yeni secilmis milletvekilleri yemin edip göreve basladiktan sonra YNK adayi Adnan Müfti Kurdistan Parlamento Baskanligina secilecek, Kurdistan Parlamentonun 2. oturumunda KDP Genel Baskani Sayin Mesud Barzani Kurdistan Bölge Baskanlgina tek aday olarak gösterilip, Kurdistan Bölge Baskanligi secimleri yapilacak.

Kurdistan Parlamentosunun 3. oturumunda ise yeni secilen Kurdistan Bölge Baskani tarafindan yeni Kurdistan kabinesi kurmak icin görevlendirme yapacak. Yine KDP ve YNK arasinda yapilan anlasma geregi Sayin Necirvan Barzani, Kurdistan Bölge Baskani tarafindan Kurdistan Bölge hükümetini kurmak icin görevlendirilecek.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.