Direkt zum Inhalt

PARLAMENTO ÜYELERINDEN PROTESTO

Kurdistan Parlamentosunun yeni üyeleri, Kurdistan Parlamentosunun acilisinin sürekli ertelenmesini protesto etmek icin bu gün Kurdistan Parlamentosuna gidecekler. Bu konuda Kurdistani Nwe`ye telefonle bilgi veren Milletvekillerinden Sayin Dr. Nuri Talabani, Daha önce aldiklari karar geregi 25. 5. 2005 tarihinde Kurdistan parlamentosunun toplanmamasini protesto etmek icin, Parlamentoya gidip sembollik olarak Kurdistan Parlamentosunda toplanacanaklarini daha meydana gelen olumlu gelismelerden dolayi bunu ertelediklerini belirti.

Dr Nuri Talabani, Federal Irak Milletvekili Dr. Mahmud Osman`la iliski icinde olduklarini, Dr. Mahmud Osman`nin bize verdigi bilgide, YNK ile KDP arasinda olumlu gelismelerinb oldugunu sorunlarin cözüldügünü belirtiginden dolayi Kurdistan parlamentosunda toplanmayi bu güne ( 26. 5. 2005 ) tarihine ertelediklerini söyledi.

Dr. Nuri Talabani konusmasina devamla“ Ben ve bir kac milletvekili arakadas dün Kurdistan Parlamantosunun önünde toplandik, ama bir cok arkadas gelmemislerdi“ dedi

Daha sonra Hewlér Hawraman Otelinde bir basin aciklamasi yapildi. Yapilan basin aciklamasina Yekgirtu Islami partisi, Komala Islami, Yekiti Neteweyi, Asuri- Kildani partisi Bet-nehrin, Türkmen ve Bizutneweyi Cotyaran`partilerinden milletvekilleri katildilar.

Yekiti Neteweyi Demokrati Kurdistan partisinden Milletvekili Xefur Maxmuri burada yaptigi kisa aciklamada 26. 5. 2005 tarihinde Kurdistan parlamentosunun toplanmamasini protesto etmek icin Parlamentoya gidip saat 11 de toplanacaklarini söyledi.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.