Direkt zum Inhalt

Dr. Mahmud Osman; YNK ve PDK Arasindaki Celiskiler, Kürd Cikarlarinin Aleyhinedir.

Federal Irak Ulusal Meclis üyesi Dr. Mahmud Osman, yaptigi bir aciklamada, “PDK Genel Baskani Sayin Mesud Barzani`nin Sembollik Baskanligi kabul etmedigini, Kurdistan bölge Baskanligini yürütmede yetkilerinin olmasini istiyor“ . dedi.

Dr. Mahmud Osman PDK ve YNK arasindaki sorunlarin Kurdistan bölge baskanliginin yetkileri ile Kurdistan Silahli Kuvvetlerinin idare edilme sekli oldugunu söyledi.

Dr. Mahmud Osman iki tarafida yasanilan sorunlar konusunda uyarida bulundugunu, sorunlarin cözülmemesi durumunda, bunun Kürd halkinin cikarlarina zarar verecegini, Kürd halkinin cikarlarinin aleyhinde olacagini da söyledi.

Dr. Mahmud Osman iki taraf arasindaki sorunlarin cözülmesi icin verilen öneriler üzerinde görüsmlerin yapildigini da sözlerine ekledi.

Iki taraf yaptiklari cesitli aciklamalarda daha önce üzerinde anlastiklari taslaklarin disinda baska projelerin getirilidigi eski taslakta üzerinde anlasma saglanilan maddeleri degistirmek istemekle elestiriyor.

PDK ve YNK, tan beri yaptiklari bütün görüsme ve üzerinde anlastiklari bütün antlasmalarda, diger Kurdistani parti ve örgütleri devre disi tutuklarindan dolayi, en kücük bir celiskilerde birbirlerini anlasma metnine saddik kalmamakla elestiriyorlar.

Bu durum defalarca Kurdistani parti ve Kurdistan kamuoyu tarafindan elestirilmesine ragmen taraflar, Kurdistan ve Irak konusunda yaptiklari anlasma prosesine kimseyi ne sahit nede müdahil olarak kabul ediyor.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.