Direkt zum Inhalt

HAINLIK TURK EGEMENLIK SISTEMINDE BIR KURUMDUR ! (11)

Veysel MERIC

KUKM´NI BOSA CIKARMANIN TEORISI : „ORTAK“ LITERATÖR!

Sömürgeci sistemin „solcu“ ve „Kürtcü”leri, sömürgeci sistem kaynakli „ortak“ literatörü kullanir. „Ortak vatan“, „ortak devlet“, „ortak bayrak“, „ortak kültür“, „ortak tarihi degerler“, „ortak sembol“, „ortak düsman“ vs. Bu literatörle mevcut statüko korunmaya calisilir. Asolunan „devletin ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bütünlügü“nü korumaktir.

Sömürgeci sistem bunu inkar ve imha politikasiyla yapiyor. „Solu“da kendi payina düseni yapmasi lazim. Peki bunun icin ne yapmasi lazim? Ise KUKM´ni cagristiran tüm kavramlarin yanlisligina hükmetmekle baslar. Herseyi “ortak” kavrami ile ifade ederek göme götürür. Geriye “harmanlanmis”, “kardeslik baglari ile birbirine baglanmis” herkesin kendisiyle oynayabilecegi devsirilmis bir toplum kalir. Bu da “biz” ile ifade edilir ve herkesin önüne bunun “birligi”ni koruma görevi konulur. Böylelikle sömürgeci sistem adina “devletin ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bütünlügü”nü korumak “sol”dan mücadelesi verilir.

“Anadolu bir yerde bu harmanlanmanin adidir. Ve bu harmanlanmanin icinde milletler arasinda catismalar tarih boyunca cok az veya yok denecek kadar azdir. Bu harman halklar arasinda cok derin, cok köklü, öyle kolay kolay yikilmayacak kardeslik baglari yaratmistir.” (Bagimsizlik ve Demokrasi Yolunda Kurtulus. Sayi.29. Sf.4 7 Mayis 1999).

Türk egemenlik sisteminin katliam, jenosit, asimilasyon vs. politikalarla onlarca ulus ve ulusal azinligin yokedilme uygulamalari “devrimcilik” adina böyle savunulur.

Türk barbar sürüleri Ortaasyadan cografyamiza ayak bastigindan bu yana halklarimizi asip kesiyorlar. Devsiriyorlar. Onlarca ulus ve ulusal toplulugu ya asip kestiler, ya da asimilasyona tabi tutarak devsirdiler. Sistem icazetli “sol” Türk egemenlik sisteminin bu katliamciligina “harmanlanma” diyerek
“sevgi, saygi, kardeslik” yükleyerek temize cikarmayi kendine görev kilmistir.

Anadolu´da birileri söyle bir güzel “harmanlanmis”(!) Bu “harmanlanma” saglanirken “milliyetler arasinda catismalar tarih boyunca cok az veya yok denecek kadar azdir.” Ne oluyoruz? Insanlarin gözünün icine baka baka “devrimcilik” adina yalan söyleyerek, inanmayanlari “milliyetci” ilan ederek kendi karsi-devrimci emelerine ulasmayi umuyorlarsa yanilirlar. Bu kolay olmasa gerek. Sömürgeci efendileri bunu basaramadi. Beslemeleri bunu hic mi hic basaramazlar.

Pondoslulara ne oldu? 1,5 Milyon Ermeni´ye ne oldu? Mezepotamya´nin en kadim halki Asuri-Suryani-Keldanilere ne oldu ? Anadolunun sahipleri Rumlara ne oldu? Mezarlari bile belli olmayan yüzbinleri bulan Kürtlere ne oldu? Bunlar bir günde buhar olup ucmadi. Yüzyillarin inkar ve imha politikasiyla ya katledildiler, ya da devsirilerek Türklestirildiler.

Hangi haddini bilmez bunlari “devrimcilik” adima “harmanlanma” deyip “sevgi, saygi, kardeslik” yükleyebilir? “Bu harman halklar arasinda cok derin, cok köklü, öyle kolay kolay yikilmayacak kardeslik baglari yaratmistir” demek hangi teoriye sigar? Bunu savunanlar birakin “devrimci” olmayi burjuva liberali bile olamazlar. Bunlar olsa olsa sömürgeci sistemin beslemesi “sol” maskeli kontralar olabilir.

Türk egemenlik sistemi, Anadolu´da bir “harmanlanma” saglamis. “ Bu harman halklar arasinda cok derin, cok köklü, öyle kolay kolay yikilmayacak kardeslik baglari yaratmis”(!) Ve “Milliyetler arasinda catismalar tarih boyunca cok az veya yok denecek kadar azdir”(!)

Bunlar kime ne anlatiyorlar? Herkesi kendileri gibi aptal mi saniyorlar? Sunu bilmezler mi? Ortaasyadan kopup gelen Türk barbar sürülerinin cografyamiza ayak bastigindan bugüne halklara verdigi kan ve gözyasi degil midir? Halklari katliamlardan, jenositlerden geciren icraatin sahipleri degil midirler? Türk barbarlari cografyamiz dahil, Kafkasya, Balkanlar, Afrika´ya medeniyet mi getirdiler? Baris ve demokrasi mi getirdiler?

Ortaasyadan kopup gelen Türk barbarlarinin katliamciligi dünya insanliginin beynine naksedilmistir. Bunu kim silebilir? Buna kimin gücü yetebilir? Bu dünyada sadece Türk barbarlar mi yasiyor? Dünya insanligi Anadolunun asil sahiplerinin basina gelenleri daima gündemde tutuyor. Hergün bir ülkenin parlementosunda Ermeni katliamina iliskin kararlar cikiyor. Dünyanin her sehrinde Ermeni katliamini simgeleyen heykeler dikiliyor. Bu, “Türk düsmani dis güclerin isi” olmasin? Hani TC devleti bunu böyle ifade ediyor. Sistemin “solu”nun bu konudaki görüsü efendilerinden asagi kalmiyor.

Sahi Türk barbar sürüleri cografyamiza ayak basmadan Anadoluda hangi ulusal topluluklar yasiyordu? Cografyamizin gercek sahipleri Rumlara, Pondoslara, Ermenilere, Asuri-Suryani-Keldani vs. onlarca ulusal topluluklara ne oldu? Bunlar buhar olup ucmadiklarina göre bunlara ne oldu? Buhar olup ucmadilar, ama kilic kalkanla, asimilasyonla, alevere dalavereyle “kopmaz kardeslik baglari” ile bir güzel
“harmanlandi”lar. Bunu kim savunabilir? TC devleti, bunu savunmaktadir. Peki bu, “devrimcilik” adina savunulabilinir mi? Savunan olursa bunun ismi TC devleti beslemeciligi olmaz mi?

TC devleti anayasasina “vatandaslik bagiyla bagli olan herkes Türktür.” DHKP-C “Anadolu degirmeninde halklar harmanlanmistir. Ortak vatan, ortak kültür, ortak tarihi degerler vs. temelinde siyasi,ekonomik, kültürel olarak kaynasma saglanmistir”, TC devletinin “Kürtcü”sü A.Öcalan, “Türkler, Türkiye uluslasmasinin kökeniydi, bunada itiraz olunamazdi. Herkes bu uluslasmada yerini almasi Atatürk´ün ´Ne Mutlu Türküm” demesinde anlamini bulur.” vs. yaklasimlari sergiliyenlerin kimligini aciklamaya yetmez mi?

Söylenenlere ne demeli? Baski, zulüm, katliam, jenosit, asimilasyonla yaratilan bu “Türkiye uluslasmasi”,
“kopmaz kardeslik baglariyla saglanan harmanlama” yaklasimlarina ne demek lazim? Burada “sevgi, saygi, hosgörü, kardeslik” cikarmakta neyin nesi? TC devleti, “solcu” ve “Kürtcü”sünün ayni yaklasimin seslendirenleri olmasi tesedüfü müdür? Kuskusuz degildir.

Hic kimse bu olup bitten karsisinda sasirmasin. TC devletinin resmi yaklasimi, kuskusuz sistemin “solcu” ve “Kürtcü”sünün yaklasimiyla örtüsecek. Baska bir seyin olmasi zaten esyanin tabiatina aykiri olurdu. Asolunan “devletin ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bütünlügü”nü korumakolduguna göre, buna sasmamak gerekir.

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.