Direkt zum Inhalt

NEWROZ'UN GORKEMLI YURUYUSU VE TC'NIN HEZIMETTI.!

Esma AKBALIK

NEWROZ'UN GORKEMLI YURUYUSU VE TC'NIN HEZIMETTI.!

Kurd'un tarih sahnesinde, kendi ismi, rengi, dili ve kulturu ile yer almasi; Kurdler icin ne kadar anlamli ve gorkemli ise dusmanlarimiz icin bir o kadar hezimettir.
Evet, bu bahar diger baharlardan farkli: bu baharda dort parca Kurdistan'da ayni amaclarla ulusal bayraklar, ulusal renklerle, ulusal dilimizle turkulerimizle halaya durduk bu durus, ulusal birlik ve kurtulus mesaji idi. Onemli olan bu birlik ve beraberlik ruhunun yaratilmasiydi, bu gerceklesti.

Turkiye buyuk bir cikmaz ve AB.ye girme hazirlik sinavlari icinde, bu nedenle AB'nin dayattigi bazi kurallara uymak zorundaydi. Ornegin, 8 Mart Kadinlar gununde yaptiklari insanlik disi muamele ile hayli buyuk tepkiler almis ve sorun daha gundemde tartisiliyorken, TC alismis oldugu barbarlik sovunu newroz da tekrarlamayacagi izlenimini yaratmisti. Bu durum Kurdler acisindan onemli bir avantaj sayilirdi. Her sey izinli ve yasaldi. TC basinin yapmis oldugu resmi aciklamalardan anlasilacagi gibi, yuz binleri asan milyonlara varan Kurt ve Kurdistanli, Kuzey Kurdistan'i ve Turkiye'yi aydinlatan teredutte yer vermeyecek kadar net ve anlamli mesajlar verdi.

Soyle ki: a) ben turk, arap veya Fars degilim, b) ben kendi ulkem Kurdistan'da diger milletler gibi ozgur yasamak istiyorum, c) kendi dilimde konusmak,okumak-yazmak istiyorum, d) kendi ana topraklarimda Kurdistan bayraginin dalgalanmasini gormek istiyorum, e) hic bir yabanci bayrak topraklarimda dalgalanamaz, f) su cok iyi anlasilmalidir ki, Kurdlerin kendilerine yetecek kadar bir millettin neye ihtiyaci varsa hepsi fazlasiyla bizde mevcuttur diye net cevabini vermistir.

Kurdler bu Newroz'da ve kismende olsa daha rahat bir ortamda kendileri olmaya ve kendilerine benzemeye calisti. Tabiri caizse! dananin kuyrugunun koptugu yer tamda burasidir. Tabii ki sorarlar Kurdler nicin Kurd bayragi tasidi? Nicin Kurdce turkuler soyledi, halaya durdu? Nicin Kurdce insanca yasama siarlari haykirdi? Butun bunlara Turkler alisik degiller, bu durumlarda eli kanli zebaniler seyirci kalamazdi ama gel gor su AB TC'nin basina bela.

Dusunun ki Kurt Milletti ozgur iradesi ile kendini ifade edebilecek bir ortamda olsalar bir millete ne gerkiyorsa kendisinede ayni seyleri hak gorecektir, bundan daha dogal ne olabilir? Fakat turkiye gibi bir ulkede, bu temel ulusal haklardan soz ettin mi ortam savas arenasina donuyor, Kurtler bolucu, parcalayici, terorist, yikici ve yeni agizlara gore ilkel milliyetci oluyorlar. Bu vahseti hic bir millet nasil kabul etmiyorsa biz Kurdlerde etmiyoruz. Yeter ,bizde insanlar aleminde insanca ve milletlerarasi-arenada milletce yerimizi alalim. Bu istemleri okuyan turkler kudurur,cinet,gecirir saga sola saldirir nerde bir kurd gorurse parcalamaya calisir, kolay degil Turkun isi cok zor, cunku Kurdler hedefe ilerliyor.

Dusmanimiz bize ne kadar cok saldirisa biz o kadar dogruyu yapiyoruz demektir. Yil 2005 21 Mart Newrozumuz her zamankinden daha anlamli ve sicaktir. Biz Kurdler silah ve bomba kullanmadan da dusmanimizla arenada guresiyoruz ve kesin bir sekilde dusmani mat ediyoruz Kurdistan'in Guney parcasinda oldugu gibi diger alanlardada gorulmektedir. Bu bir muthis Bahtiyarliktir!! Bu nedenle TC yoneticileri cilgina donmektedirler!!!

Bunun icindir ki cok sunii bir sekilde bayrak demogojisi yaparak Kurdlerin tarihe yarasir Newroz kutlamalarina tahamul edemediklerini gostermislerdir. Adamlar bu defa sokaklara kurd kani dokemediler, bu durumda yenilmis olan turklerin intikam almasi gereken bir planlari mutlaka olmali, Komplocu entrikaci bir millet bos durur mu? Al sana" bayrak yakilamaz, kim bizim bayragi yakar vs.vs". Ama nafile! Biz Kurdler i kendinize veya benzerlerinize benzetmeyin: size sunu hatirlatayim :Araplari kucumsemek icin soylemiyorum, veya Turk ve solculari gibi ABD, Israil bayraklarini yakip uzerine cikip ziplayark saatlerce zafer kazanmis gibi cilginca sov da yapmayiz.

Biz kendimize has yontemlerimizle isgalciliginize son verdigimizde kendiniz o pespaye kirli pacavranizi bile sahipenemeyecek ve herkesten once siz onu yakacaksiniz, ayni Irak'ta Saddam'in heykellerine saldiran benzerleriniz gibi, su soylediklerimi tas kafaniza yazin, bu gunler pek uzak degildir.!! Anlayacaginiz turkler kendi bayragina sahip cikmayi ve her tarafa: eve,isyerine, eline, koluna, basina yani akliniza nere gelirse, asmalisiniz; yahu adamlar tam hastalar afiniza siginiyorum ama sicmaya bile Kahraman turk bayragiyla gidiyolar. Yazik Turkun bu acinacak haline.

Elbette her millet hak ettigi yerde olacaktir. Tas kafalar er veya gec tarih onunde hesap verecektir. Turkler bu acizligi yasamaktadir. Bayraga sahip cikalim"diyen turk genel kurmayi buyuk bir gaflet icindedir. O zaman sunu sorarlar sayin genel kurmay sahipsiz miydi o kirli ulusal yuz karasi bayraginiz? Bu provakasyonlarla kurtlerin teslimiyete yakin duran kesime ozur diletme amaciniz oldugunu biliyoruz, Newroz samarini unutmayiniz bu size iyi bir ders oldu. Yeterli degil ama bu kurdun lo losu, daha le leside gelecek sen o zaman gor. Kurdler hakli ve guclu konumdadirlar.TC ve usaklari yeni provakasyonlarla, Kurdlere geri adim attiracaklarini saniyorlarsa cok buyuk yaniliyorlar!

Dost ve dusman sunu iyi bilsinki, Kurdler Tarihin en parlak donemine girmistir artik. Cunku Guney Kurdistanin Ulusal bilincli siyaseti ve mucadele savki dort parcayi etkilemis ve her yurtseverin takdirini haketmistir. Sunu temel ilke haline getirmeliyiz.! Sadece Guney degil Kuzey, Dogu, ve bati Kurdistanin zaferi icin siyaset yapmaliyiz: birlik ve beraberlik dort parca Kurdistan'da guclendirilmelidir. Goruldugu gibi birlik, kardeslik, dostluk, vb oneriler Turklere uyan kavramlar degildir. Oyle ise her sey kurd ulusal birligi icin olmalidir.! ve fakat, ama lakinlere saplamadan tabi.! Butun dunyada Turkler barbarliklariyla taninirlar, Kurdler ise tersine safliklari ve humanistligi ile bilinirler; bu kadar zit bir yapiyla bu zoraki beraberlikte daha fazla goturemez.

Bazi hasta politikacilarimizin turkun kanli Cumhurriyetinin adini "yeni demokratik turkiye Cumhurriyetine cikararak ve bizide Turk-i- kurd olarak yansitmasi tarihimizin ilk planli ihaneti olarak anilacaktir. Kurdler adina siyaset yaparak bu acilari bize yasatmaya hic kimsenin hakki yoktur. Bazilarina gore Kurdluk, Kurdistan, Kurd Bayragi veya Kurd Devleti o kadar onemli degildiyse: yillarin direnisi, savunma savasi, bunca sehit, milyonlarca goc, haritada silinen binlerce koy, ve bunca aci neden?

Turk katillerini, turkleri uluslar arasi yargidan kurtarmak sizemi kaldi? sokaga dusurulen binlerce kurd kadinina, cocuklarina ne cevap vereceksiniz? Nasil kendi cocuklariniza halkiniza karsi bu kadar sorumsuz davranmaya curret edyorsunuz.? TC'nin girdabinda kurtulmayanlar, Tarihimizde Kurd ulusal hainleri ve bir kara leke olarak anilacaksiniz..Bizim ne istedigimiz cok net: hic bir yabanci uyrugun kirli bayragi altinda yasamak istemiyoruz. Bizi Ulusal sembolumuz olan, kesk, soru, zer Bayragimizla bas basa birakin. Biz kimseden bir sey talep etmiyoruz. Sadece kendimize ait olmak gibi en dogal hakimizi kullanmak istiyoruz...

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.