Direkt zum Inhalt

KURDISTAN PARLAMENTOSU, IRAK PARLAMENTOSUNUN AÇILIŞINI BEKLIYOR

YNK ve PDK önderligi Kurdistan parlamentosunun ilk oturumunu, Irak Parlamentosunun acilisindan sonra yapacak. Kurdistan Parlamento Başkanligina aday gösterilen Adnan Müfti Aso Gazetesine verdigi bir demeçte: YNK ve PDK politbürosu Kurdistan Bölge Parlamentosunun açiliş ve ilk oturumunu yapmasini, Irak Parlamentosunun açilişindan sonra yapmayi daha yararli görüyor. Kurdistan Bölge Parlamentosu ilk oturumunda Parlamento Başkanini da seçecektir “ dedi.

Sayin Adnan Müfti konuşmasina devamla, şimdiye kadar PDK ve YNK arasinda yapilan yapilan ilk anlaşma protokolunda herhangi bir degişiklik yapilmadigini da sözlerine ekledi.

Adnan Müfti Yekgirtu Islami Kurdistan`nin basinda çikan, Yekgirtunun Parlamento sekreterligini istedigine dair şimdiye kadar böyle bir telebinin olmadigini da söyledi.

Sayin Müfti Kurdistan seçimlerine ittifakla giren partilerin tek fraksiyonla mi yoksa birden fazla fraksiyonla mi temsil edileceklerı Sorusuna verdini cevapta “ Benim kendi görüşüm Kurdistan Parlamentosunda bir den fazla fraksiyonun olmasi demokrasinin egregi olarak daha iyi olacagini düşünüyorum” dedi.

Aso Gazetesi
Cev: G.K

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.