Direkt zum Inhalt

GÜNEY KURDISTAN RAPERÍN-SERHILDAN`IN 14. YILDÖNÜMÜ KÜRD HALKINA KUTLU OLSUN.

Bundan 14 yil önce Güney Kurdistan`in Ranya ilcesinda Halk tarafinda Fasist Diktatör yönetimindeki Baas rejimine bas kaldirdi. Ranya da Kürd halkinin Baslatigi “RAPERÍN- SERHILDAN “ halk hareketi cok kisa bir zamanda Güney Kurdistan her alanina yayildi. Kisa bir sürede, Süleymaniye, Hewlêr, Kerkuk ve Duhok Kürd halkinin askeri ve politik gücü olan “BEREY KURDISTAN`in“eline gecti.

Güney Kurdistan boydan boya ilk kez Kürdistan`nin halk öncü gücü olan Pêsmerge ile 5 Mart 1991 günü, ulusal bagimsizlik ve özgürlük bayrami NEWROZ` a hazirlaniyordu. 21 Mart 1991 NEWROZ`UNDA Bütün Kurdistan`da cosku ve sevincle, Sömürgeci gücüleri Kurdistan`da def ederek ederek büyük bir cosku ile kutluyordu. 21 Mart 1991 günü PARTÍYA SORES-KAWA, 21 Mart 1991 Newrozu Güney Kurdistan`da halkiyla birlikte KURDISTAN BAYRAGINI göndere yükseltiyordu.

Eger bügün Güney Kurdistan özgürlügünün baharini yasayip, Kurdistan`in diger parcalari icin esin ve ilham kaynagi oluyorsa bu 5 Mart 1991 tarihinde Halk ayaklanmasi ile yakilan ilk kivilcimlarin bir ürünüdür.

Bundan 14 yil önce 5 Mart 1991 halk ayaklanmasinda sehit düsenleri saygiyla aniyoruz.

NEWROZ: COM

Neuen Kommentar schreiben

Der Inhalt dieses Feldes wird nicht öffentlich zugänglich angezeigt.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.