Ana içeriğe atla

Dr. Mahmud Osman; Anayasa tasdik edilmesi Ertelenmeli

Kurdistan Tv`ye bir demec veren Federal Irak Parlamentosu Kurdistan ittifaki milletvekili Dr. Mahmud Osman “ Eger Yeni Anayasa Kürt halkinin temel istemlerine cevap vermiyorsa bir süre ertelenmelidir” önerisini getirdi.

Dr. Mahmud Osman konusmasini söyle sürdürdü” Kurdistan halkinin kaderini belirleyecek ana konularin, Yeni Irak Anayasasinin kabulunun sonrasina ertelenmesi haksizlik olacaktir. Anayasanin kabulundan sonra bu temel ana sorunlara cözüm getirilecegi konusunda hic bir garanti yoktur” seklinde seklinde görüslerini dile getirerek Halki yapilacak oldu bittiler karsisinda duyarli olmaya cagirdi.

Dr. Mahmud Osman, Kurdistan halkinin haklarinin acik bir sekilde belirtilmedigi anayasayi kabul etmelerinin mümkün olmadigini, bundan dolayi Kürt siyasal önderligi anayasanin onaylanma sürecinin ertelenmesi icin girisimde bulunma cagrisi yapti.

Bir süredir Arap tarafi Irak anayasa hazirlama sürecinde cesitli oyalama taktikleri gelistirerek, Federalizmin iceriginin sulandirilip, eyaletler sistemini yerlestirmek, Kurdistanin tarihi cografik sinirlari, Kerkuk sorunu, Kurdistanin ulusal gelirleri ve Kurdistan Federe Hükümetinin disiliskileri..vs konulari süresi belirsiz bir targhe erteleme cabasi icersindedirler.

Arap tarafi, Kurdistan halkinin temel ana haklarini yeni daimi Irak anayasasinda net bir sekilde belirtilme istemlerini gecistirme taktikleri ile bu temel istemleri Yeni Irak Anayasasinda yer almasina karsi cikiyorlar.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.