Ana içeriğe atla

I. Kerkukli : Washington Post`un haberi Gercekleri Yansitmiyor

Washington Post`un yayinladigi « Yüzlerce Türkmen ve Arap Kerkuk sehrinden, Amerikan güclerinin bilgisi dahilinde kacirilip Kürtlerin denetimindeki Kuzey Irak kacirilip cezaevine konuluyorlar « haberi Irak Türkmeneli Partisi Genel Baskani tarafindan yalanlandi.

Irak Türkmen Partisi Genel Baskani Irfan Kerkükli Aso gazetesine verdigi bir demecte, Washington Post`ta cikan haberlerin gerceklikle bir ilgisi yoktur. Washington Past`un gerceklerden uzak haberi Irak Türkmen Cephesinin verdigi bilgilere dayanip baska kaynaklarca dogrulanmis degildir.

Irfan Kerkükli konusmasina devamla, « Son dönemlerde Kerkuk`te güvenlik gücleri ve halka karsi terörist de eylemler yogun bir artis vardir. Son aylar da ondan fazla güvenlik gücleri ve sivil insanlar öldürüldü ve yüzlercesi yaralandi. Terörist kisileri yakalamak, Kerkükte güvenligi saglamak icin Teröristlere karsi yapilan operasyonlar kanun ve yasalar cervesinde yapilmaktadir yakalanan kisiler teröristtirler » dedi

Kerkuk Kardeslik listesinden Rizgar Ali`de yaptigi aciklamada bu tür haber ve raporlarin, Kürd halkina, Pésmergeye ve Kurdistani Yurtsever Türkmen ve Araplara karsi iftira olup büyük bir haksizliktir dedi.

Rizgar Ali Kurdistani Nwe`ye verdigi demecte “ Keske Washington Post gazetesi Kerkuk`te kacirilan Cocuk, genc kiz , kadin ve öldürülen insanlarin haberine de yer verip bir kac sövenist Arap ve Türkmenin yalanlariyla yetinmeseydi » seklinde görüs belirtti.

Rizgar Ali Kerkuk`te terörist gruplara karsi, Irak ulusal muhafizlarinin operasyonlarinin yogunlastigi bir dönemde bu tür haberlerin amaci, opersyonlari etkisizlestirmek oldugunu, Irak muhafiz gücleri icerinde sadece Kürd kökenli kisilerin bulunmadigini ayni zamandan Irak muhafizlarin icersinde Türkmen ve Arap kökenli kisilerin de bulundugunu ve bunlarinda bizzat operasyonlarda görev aldigini söyledi.

Operasyonlar yakalanan teröristlerin güvenlik nedenlerinden dolayi Kerkuk`te tutulmadiklarini, yakalanan teröristlerin Uluslararasi Kizilhac ve Irak yönetimi bilgisi dahilinde Türkmen ve Arap polislerinde icinde bulundugu güvenlik gücleri tarafindan Kurdistan bölgesinde güvenli bölgeye nakledildiklerini söyledi.

Rizgar Ali Kerkuk Kerkuk`te yakalanan teröristlerin güvenlik nedenlerinden dolayi Bagdat`taki Ebu Garip cezaevine nakledemediklerini de sözlerine ekledi.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.