Ana içeriğe atla

Bir Newroz com Okuycusunun Feryadı

Bir newroz com okuyucusundan tüm Kürt liderlerine ve Kürt siyasi parti temsilcilerine önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Uluslararası bir toplantı için ilginç ve yerinde bir çağrı. Bu çağrıyı redaksiyonu dışında hiç bir cümlesine dokunmadan kelimesi kelimesine siz değerli Nasname okuyucularının bilgisine sunuyoruz...

Haberlerden duyduğum kadarıyla yakınlarda Belçikanın başkenti Brüksel’de bir uluslararası Irak Konferansı yapılacak.Tüm parçadaki Kürtlere ve parti ve aydınlarına bir aydın olarak çağrı yapmak istiyorum.

Bir an önce örgütsel çelişkileri bir tarafa bırakılarak Konferansta Kürtleri temsilen yer alacak bir heyet oluşturlmalı ve her türlü destek ve perspektif sunulmalıdır. Bana göre bu konferans gelecek yuzyılı karar altına alacaktır. Bu konferansta oynanacak olumlu rol ile tüm Kurdistanın parçalarını kapsayan çözüm yolu açılabileceği gibi, olası bir hazırlıksızlık veya örgütsüzlük biz Kurtlere bir yüzyıl daha kaybettirebilir ve bugünkü tüm Kürt aydın, önder ve partilerini lanetli duruma düşürebilir.

Çağrım şudur; Lütfen bu defa basit çıkarları bir yana bırakma yeteneğini ve olgunluğunu gösterebilelim ve halkımızın acılarını hafifletecek çözüm zeminini oluşturacak örgütlülüğü başaralım. Liderler ve örgütler, biribirinizi sevmiyor ve çekemiyorsanız bile hepinizin mücadele zeminini güçlendirecek bu süreçte birbirinizi seviyor ve anlıyormuş gibi yapın, birbirinizi destekleyin, Dünya ya karşı birlik mesaji verin.

Halk olarak artik öncülerimizi lanetlemekten, mezarlarına gidip tükürmekten, "O ihanet etti" demekten bıktık art?k. Lutfen bize biraz da başarılı öncülük örneklerini sunun artık!..

Saygılarımla Bavê Necla

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.