Ana içeriğe atla

Türkiye Avrupa birliginden disari

Türkiye Avrupa birliginden disari

Haci Artos

Geçen yil Türkiyenin AB ile iliskileri sorununa, “eger bu ülkelerde Referandum yapilirsa halkin büyük çogunlugu tarafindan reddedilecektir” demistim. Birçok Aprupa ülkesinde Türkiyeye karsi olan antipati herkesçe biliniyor.

Birçok Fransiz politikacisinin Türkiyeyi AB içinde istemedigini, özellikle eski Cumhurbaskani “Valery Giscard Dèstaing” bu yönde yaptigi konusmalar fransiz kamuoyonu etkiledigi kesin.

Türk basininda çikan “sadece hayircilarin %14 Türkiye`yi AB içinde görmek ismediklerini belirtmislerdir” seklindeki politikalari, gerçekle hiç bir alakasi yoktur. Sadece Türkiye için bir referandum yapilirsa, halkin % 60/70`i hayir diyecektir.

Holanda`da hayircilarin %65`lik orani kerkesi sasirtmistir. Hollandali politikaci Geert Wilders, AB anayasasi`na hayir denilmasinden memnun oldugunu ve “Türkleri durdurmak için mücedele verdik” açiklamasi, Avrupalilarin barbar Türkleri AB içinde görmek istemediklerini gösteriyor. Geert Wildert`in sagci ve yabanci düsmani olmasi bu gerçegi degistirmiyor. Çünkü seçmenlerin büyük çogunlugu ona destek vermistir.

Yeni Papa, Türkiye`nin AB`e girmesine karsi ve bu kunuda açiklamada yapti. TC hiçbir zaman AB`e girmeyecektir. Bu tahminlerimizde yanilmayacagiz. Kürtlerin begimsizlasmadigi bir ortamda, Türkiye`nin AB`e girmesi Kürtler açisindan tam bir felakettir.

Türkiye açisindan iki yol var:

Ya özel bir statü çerçevesinde, AB ile ekonomik iliskileri kabul edecektir. Yada Avrupa birliginden koparak, Amerika ve Bazi arap ülkeleri ile ekonomik iliskilerini gelistirecektir. Simdilik her ikisindende baglarini koparamadigi için karmakarisik bir politikayla artada durmaktadir. Kuzey Kürdistan halki bu karisikligi kendi lehlerine kullanmalidirlar.

Fransa ve Hollanda`da AB Anayasasini hayir denilmesi, AB`nin dagilacagi anlamina gelmiyor. Bunu yaninda Türkiye`ye destek veren birçok Avrupali politikacinin, kendi Politikalarini gözden geçirecekleri kesindir. Yoksa (tek sebep Türkiye olmasa bile büyük bir etkendir) birçogunun kendi sandalyelerini kaybedeceklerinin bilincindedirler.

Hala tehlike geçmemisse bile, simdilik çark Kürtlerin yararina dönüyor.

05.06.05

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.