Ana içeriğe atla

SAYIN C. TALABANI VE SAYIN M: BARZANI ANLASTI

KDP Genel sekreteri Fazil Mirani Kurdistan Tv`ye yaptigi aciklamada YNK ve KDP`nin Kurdistan Bölge Baskanligi sorunu üzerinde bir cözüme ulastiklarini söyledi. Kurdistan Parlamentosunun ilk oturumunu, Kurdistan Parlamentosunun ilk acilis tarihine denk getitmek istediklerini söyledi. Bilindigi gibi Kurdistan Parlamentosu 4 Haziran1992 tarihinde acilisini yaparak ilk oturumunu yapti. Yaptigimiz anlasmaya göre Kurdistan Parlamentosu 4. Haziran 2005 tarihinde toplanip ilk oturumunu yapti.

Fazil Mirani yaptigi aciklamya devamla“ Dün Sayin Celal Talabani Selehadin kentini ziyaret etti. Sayin Celal Talabaninin yaptigi ziyarette sayin Mesud Barzani ile bir araya gelip ikili bir görüsme yapti. Iki liderin yaptigi görüsmeye daha sonra KDP ve YNK politbüro üyleride istirak etti. Iki taraf arasinda var olan sorunlar ve Kurdistan bölge Baskanligi yasasi masaya yatirildi. Iki taraf arasinda yapilan görüsmelerden sonra Kurdistan bölge Baskanligi ve ve diger sorunlar üzerinde bir anlasmaya varildi“ dedi.

KDP genel sekreteri Fazil Mirani “ Sayin Mam Celalin, Federal Irak Devlet Baskani olarak resmi bir merasimle hazir olup Sayin Mesud Barzani´yi Kurdistan Devlet Baskan adayi olarak aciklayacak“ seklinde bu gün iki parti polit büro üyelerinin katildigi toplantiya iliskin aciklama yapti.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.