Ana içeriğe atla

Nêçîrvan Barzanî Ba?bakan, Ömer Fettah Başbakan Vekilli

Aso Gazetesine ulaşan bilgilere göre geçtigimiz Perşembe günü YNK ve PDK politbüro heyetlerinin arasinda yapilan toplantida, gündemin, iki idarenin birlestirilmesi, Temyiz Mahkemesi ve Adalet Bakanliginin oldugunu bildirdi. PDK ve YNK tarafindan bir komite olusturularak, Bakanliklarin dagilimi ve diger partilere verilacak bakanlik sayisinin belirlenmesi calismalarini yürütecekler.

Kurdistan parlamentosunun ilk oturumunun 30 Nisan 2005`e ertlenmesinin nedeni de, Toplanacak olan Kurdistan parlamentosunun ilk oturumuna Büyükelci- Konsoloslarin ve Federal Irak devlet yetkililerin resmi olarak davet edilmesi icin acilisn ertelendigini söyledi.

Adinin aciklanmasini istemeyen kaynak Aso`ya PDK ve YNK politbüro heyetlerinin Kurdistan Bölge Baskanligi projeleri ile ilgili bilgi verdi.

PDK`nin Kurdistan bölgesi Baskan`in görev ve yetkilerine iliskin verdigi projede, Kurdistan bölge Baskaninin vekili bulunmadigini, Baskanin yurtdisi gezilerine cikmasi, görev basinda bulunmamasi durumunda Kurdistan bölge hükümeti Basbakan`in Kurdistan Baskan`nin vekilligini yapmasi, Kurdistan Bölge Baskanin ayni zamanda Kurdistan silahli kuvvetlerinin de önderi olmasi..vs önerilerin yer aldigini söyledi.

Ayni Kaynak buna karsilik YNK`nin sundugu projede de Kurdistan Bölge Baskan`in vekilli ve PDK`nin projesinde yer almayan bir kac maddenin bulundugunu söyledi.

30 Nisan 2005 tarihinde Büyükelci ve Federal Irak devlet yetkililerinin katilacagi, Kurdistan Parlamentosu ilk oturumunu acacagi yeni 111 millevekilin yemin edecegini Kurdistan Parlamento Baskani secildikten sonra Yeni hükümet kabinesinin kurulmasi icin görevin Nêcirvan Barzanî`ye verilecegini, yeni Hükümet`te Ömer Fettah`in Kurdistan hükümeti Basbakan vekili olarak görev alacagi belirtiliyor

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.