Ana içeriğe atla

Sistani bir kez daha Kûrd taleplerinin kabul edilmemesi yönünde uyardi!

Birleşik şii ittifakindan adi aciklanmayan bir sorumlu yaptigi aciklamaya göre, Her ne kadar Kurdistan ittifaki ile birleşik şii listesi arasinda bakanliklarin paylaşimi üzerinde bir takim ayriliklar varsa da yeni hükümet kurma konusunda anlaşmak üzere olduklarini belirtti.

Diger yanda önemli Bakanliklardan dişişlerinin Kürd, içişlerinin şii Araplara Maliye bakanliginin da Suni Araplara verilmesi bekleniliyor.

Ayni Kaynak ayrica iki tarafin anlaşamamalari durumunda şii`lerin başbakan adaylarinin degişebilecegi Ibrahim Caferi`nin yerine Adil Abdul Mehdi`ye Başbakan adayi olarak gösterilmesi bekleniliyor. “Islami El Dawa Partisinin genel başkani olan Ibrahim El Caferi başta Kerkuk ve Pêşmerge sorunu olmak üzere bazi önemli konularda sorunlari detayli bir sekilde masaya yatirip cözmek yerine genel anlamda her yöne cekilebilecek kacamak sözler vermek egilimde olan birisidir.“

Ayni Kaynak sözlerine devamla“ Bizler bir kac sorundan kurtulup baska bir soruna yönelip kolay çözülecegini zanederken bakiyoruz ki Kûrd kardeşlerimiz başka şartlari öne sürüyorlar.

Birleşik şii listesinde başka bir kaynak Al Mustekbel* gazetesine verdigi bir demecte “ Ayatullah Ali Sistani, birlesik Sii listesini uyararak Kürdlerin agir sartlarini kabul etmemelerini, Iyad Allawi`ini El Iraq`i listesi ile koalisyona gitmelerini istedigini belirtmistir.

Bazi haber kaynaklari Allawi ve birlesik Sii ittifakinin gecen haftalarda bir araya gelerek olumlu görüsmelerde bulundugunu, iki tarafin koalisyon kurma ihtimallerinin yalan olmadigini ( Allawi ve birlesik şii listesi, Kürdlerin destegi olmadan basbakani atayip hükümet kurmalari sayisak olarak mümkün degildir. Bu tür haberlerin Kürd tarafinin pazarliklarini zayiflatma amacli propagandadirlar. G.K ) ifade ediyorlar!

Kaynak: Peyamnêr

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.