Ana içeriğe atla

KERKUK`TE KURDISTAN TV SORUMLUSU ŞEHÎD EDILDI, 5 EL KAIDA ÜYESI YAKALANDI

Dün Kerkuk polisi ve yeni Irak ordusunun Kerkük`te teröristlere karşi geniş çapli bir operayon başlatti. Yapilan operasyonlara ilişkin adinin açiklanmasini istemeyen yeni Irak ordusundan bir kaynak Kurdistanî Nwe`ye verdigi bilgide, bir kaç gündür Kerkuk ve çevresinde Kerkuk`teki saldirilari ve Petrol borularina karşi girişilen sabotajlari organize eden terörist gruplara karşi gerçekleştirilen operasyonlarda önemli bir başari saglanildigini belirti.

Terörist gruplardan alinan bilgilere Kerkuk ve çevresinde düzenlenen eylemleri Suriye Muxaberatinda 3 kişinin organize ettigini ve yakalanlarin içersinde EL Kaida terörist grubuna bagli 5 kişininde bulundugunu açikladi. Yakalanan 5 teröristen birinin Kürd oldugu ve direk Zarkawinin temsilcisi oldugunu da sözlerine ekledi.

Ayni Kaynak Kerkuk`in Hevciye kazasinda Bombali Otomobilleri hazirlayan Sabah Abdullah Necimin yakalandigini söyledi.

KERKUK`TE KURDISTAN TV SORUMLUSU ŞEHÎD EDILDI

Dün terörist bir grubun düzenledigi bir saldirida Kurdistan TV Kerkuk şube sorumlusu şehîd edildi. Konuya hakkinda Kurdistanî Nwe`ye bilgi veren Kerkuk emniyet genel müdürü Aqîd Serhed Qadîr, Layîk Ibrahimin dün sabah evden ayrilip Kurdistan Tv deki işine giderken bir grup teröristin saldirisina ugradigini, Layîk Ibrahim olayda öldügünü korumasinin da agir yaralandigini söyledi.

Kerkuk Kurdistan Gazeteciler sendikasi yayinladigi bir bildiri de olayi mahkum ederek olayi gerçekle?tiren teröristlerin bir an önce bulunmasini talep etti.

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.