Ana içeriğe atla

KERKUK`TE ARTAN TERÖR OLAYLARI

Kerkuk Kade?lik listesinin, Kerkuk Il Meclisi seçimlerinde bütün olumsuzluklara ragmen zafer kazanip 26 üyelik kazanip, Kerkuk il Meclisinde çogunlugu kazanmasindan sonra Kürdlere yönelik terör olaylarinda arti? ba? gösterdi.

Dün Kerkuk Leylan ilçesine yakin Kurdistan islam alimleri birligi Lak-2 ba?kani Mella Mihemed Rûstem teröristler tarafinda öldürüldü korumasi da agir yaralandi.

Kerkuk emniyet`in bir yetkili bildirdigine göre Saat: 10,50 siralarinda Kerkûk ilçesi Leylan yakinlarinda Arap teröristler tarafindan pusuya düsürüldü. Olayda Melle Mihemed öldürülürken korumasi da agir yaralandi. Melle Mihemed`i öldüren Ahmed Kabrite adli Arap ayni gün yakalandi.

Kerkuk emniyet müdürlerinden Serhed Akîd Kerkuk Il Meclisi secimlerinden sonra terörist gruplarin Kerkuk`te provakasyon yaratmak ve Yeni Irak Ordusunun yeniden yapilanmasini engellemek icin Kerkuk`e geldiklerini bildirdi.

Yeni Irak ordusunda görevli Necat Ezîz Xur?id adli bir Kürd yine Teröristler tarafinda pusuya düsürüldügünü, Necat Ezîz Xursid olaydan kurtulurken e?i öldügünü de sözlerine ekledi.
Aso gazetesi

Yeni Yorum yaz

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Düz metin

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.