بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Yanlizca iki Kürd Bakani yeminlerini tam olarak yaptilar...

Kurdistanî Niwê’den

Gecen sali günü yeni Irak Hükümetinin bakanlari, Irak Parlamentosu önünde yemin ettiler. Fakat, yemin metninin en önemli ibaresi olan „demokratik ve federal Irak“ teksten cikarilmisti..Bagdat’ta yakin bir kaynak Kurdistanî Niwê gazetesine aciklama yaparak, söyle konustu: „Yemin törenini yönetenler, Bakanlar Kuruluna baglilar. Onlar, yeminin konulmasindan ve törenin gidisatindan sorumluydular. Dr. Berhem Saleh ve Abdulvahab Abdulkerim haric, tüm bakanlar, Kürdler dahil eksik yemini okudular“..

Yine ayni kaynake:“ Mam Celal’in imzasiyla Baskanlik Konseyi, Hükümet Baskanina göndermis oldugu bir mektupla duruma iliskin rahatsizligini ifade etmis ve yasanan soruna iliskin gerekli aciklama istenmistir“ dedi. 5 Mayis’da yapilan Irak Bakanlar Kurulunun ilk toplantisinda bu soruna iliskin konusuldu.

Fakat, Basbakan Caferi’ye göre: „yemin metninde bu ibarenin cikarilip, cikarilmamasi önemli degildir.“ Tüm yasalari tatbik edecegim.. Gecici Irak Anayasasinda demokratik ve federal yapi kabul edilmistir.

Yine ayni kaynagin Kurdistanî Niwê gazetesine bildirdigine göre:“ Irak Ticaret Bakani, Abdulsabit Kerim Mewlud toplantida bu ibarenin metinden cikarilmasina karsi rahatsizligini ifade ederek ve bu olayi Gecici Irak Anayasasina aykiri bir durum olarak nitelendirdi.. Aktüel sürecin esas kanunudur.. Daha asagi kanunlarca reddedilmesi düsünelemez“ dedi.

Daha önce Irak Parlamentosu ve Baskanlik konseyinin üyeleri ayni yemini(tam bicimiyle) yapmislardi.

Bazi haberlere göre, 5 Sünni Bakanin atanmasi esnasinda tüm Bakanlar yeniden yapacaklar....

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.