بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

C.Talabani: Körfezde Lüks Yaşam Sürenlerin Istifa Etmemi Talep Etme Haklari Yoktur

Irak Tv “El Erebiye`nin Min El Êraqî“ programina katilan Federal Irak devlet Baskani C. Talabani, yaptigi aciklamada“ Ben Acik ve adil olacak bir yargilam sürecinde Mahkemenin Saddam Hüseyin hakkinda alinacak Savas suclusu ve Halk islemek sucunda alacagi cezanin infaz edilmesinde önünde engel olmayacagim“ dedi.

Talabani konusmasina aciklik getirerek“ Ben, dünyada Idam cezasinin kaldirilmasini isteyen uluslararasi cagriyi imzalayan bir kisiyim. Özellikle bir dönem Irak`ta günlük olarak idam kararlarinin alinip uygulandigi bir dönemde ve ben attigim imzaya saygi göstermek istiyorum, kaldi ki bu imza, alinacak kararin uygulanmamasi önünde olacagi anlamina gelmez, belki yetkilerimi iki yardimcima devrederim“.

C.Talabani Televizyon programinda, Eger karari imzalamiyorsa istifa etsin seklindeki elestirilerede cevap vererek “ Eger demokrasi rafa kaldirilip, grup diktatörlügü yada irkcilik temelinde karar verilirse o zaman istiga ederim. Bunun disinda ben Irak`i olusturan 2 halktan birinin temsilciligini yapiyorum ve ulusal mecliste 228 oyla secildim. Körfezde rahat bir yasam sürenlerin, Devlet baskanindan özellikle uzun bir dönem diktatörlüge karsi mücadele eden birinden istifa etmesini isteme haklari yoktur. Bunlar bir gün bir canlarindan bir damla kan akmayan, bir damla gözyasi dökmeyen ve mücadeleye bir gün olsun katilmayanlar, bir tek mermi sikmayanlarin istifa et deme haklari yoktur, yasal bir sekilde secilen ve mesru olan bir makamdan cekilmemi istyenlerin utanmasi gerekir „ seklinde tepkisini dile getirdi.?

Kaynak: Peyamnêr
Cev: G.K

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.