بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Türkmen Cephesi Dagiliyor

22.4. 2005 Kerkuk`te 4. Kongresini Yapan Irak Türkmen Cephesinde, Cepheyi olusturan gruplar arasinda görüs ayriliklari ba?gösterdi. 3 gün süren Kongrede parti ve örgütler arasinda ortya cikan görüs ayriliklarini gidermek icin gösterilen yogun cabalar bir sonuc vermeyip, Irak Türkmen Cephesinin kongresi sonuc bildirgesi yayinlanmadan kongre bitirildi.

Aradaki celiskileri gidermek ve Cephenin Calismalarini sürdürmek icin tekrar bir araya gelen parti ve örgüt temsilcileri bir sonuc alamadi. Kongreye katilip Kurdistanî Nwe gazetesine bilgi veren bir kaynak: 4. Kongre`de taraflar arasinda bir uzlasi olmadigi gibi, Cephe dagilma ile karsi karsiyadir bundan dolayi görüsmeler bir hafta ertelendi“ dedi.

Kaynak, Türkmen Cephesinin 4 gruba bölündügü ve Türkmen Cephesinin gelecegine iliskin aralarinda derin görüs ayriliklari oldugunu da söyledi.

Türkmen Cephesinde ayrilan bir grup yayinladiklari bildiride Türkiye`nin Cephenin icislerine müdahelesini kinayip Türkmen Cephesinin görevinin Kurdistan ve Irak halki ile birlik bu sikintili dönemi atlatmak icin isbirligi ve dayanisma icersinde olmasi gerektigini söyleyip, Cephenin kendisini meydana gelen sabotajlardan ve insan kacirma eylemlerinden uzak tutmasi gerektigini acikladilar.

Türkmen Tarafsizlar partisi daha önce kongreden cekildigini resmi olarak aciklamisti

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.