بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

MAM CELAL VE KURDISTAN'IN YUKSELIŞI !

" KARAR VERME ÖZGÜRLE?MEDIR " !

Butun bir Kurdistan, Mam Celal’in Cumhurbaskanligi zirvesine çikisini buyuk cosku ve sevinçle karsilamistir. Mam’in yukselisi Kurdistanin yukselisi olarak tarihe geçecektir. Onunla birlikte Kurdistan ve milli davamiz temsil edilmektedir.

Mam Celal, butun Kurdlerin lideri sifatiyla, çerçevesi önceden belirlenmis olan milli birlik politikasinin ürunu ve devami olarak Bagdat’ta bu görevi ustlenmistir. Mam’in Cumhurbaskanligi seculaire mucadelenin bir kazanimidir. Kendisine bah?edilmis bir makam sözkonusu degildir. O, bunun daha fazlasini haketmistir. Geçmisten bugune, sert ve acimasiz politik mucadele içinde yarim asirdan fazla olan bir birikimin sagladigi karizmanin yukselisi sayesinde Kurdistan ve bolge tarihine damgasini vurmustur. Kurd milletinin güçlü ve geliskin lideri olarak Bagdat’ta bulunmaktadir o.

Mam Celal’in güçlü siyaset adami olmasi ona iktidar yolu açmistir. Irak’ta ondan daha guçlu ve karizmatik bir baska lider yoktur. Onun bu guçlulugu kuskusuz Kurd milletinin birliginden ve sahip oldugu kazanimlari korumasindan gelmektedir. Özelliklede Kak Mesud’un ve PDK’nin kendisine sundugu destek, onun, Kurdistan’in yukselisine paralel olarak yukselmesine yardimci olmustur. Mam Celal, Kurdistan ulusal kurtulus hareketiyle ve YNK’yle var olmustur. Ama O, önder olma vasiflariyla her zaman en önde yurumeyi basarmis ender liderlerden biri olmustur.

Mam Celal’in buyuklugu ayni zamanda Kak Mesud’un buyuklugudur. Ikisinin buyuklugu ise; birincisi, ulusal birligi gerçeklestirmis olmalarindan, ikincisi, milli menfaatlerimizi bu gunku sureçte en iyi temsil etmelerinde somutlasmaktadir.

Liderler olusturduklari politikalarla, kurup gelistirdikleri örgütlerle, adim-adim elde ettikleri basarilarla ölçülür ve özellikle de karar alma yetenegi ve uygulamada ki cesaretle degerlendirilirler. Mam Celal’i yakinen taniyanlar bilirler, savasta ve barista tipki Napolyon Bonaparte’in dedigi gibi « curret, zeki olmanin en guzel hesab yapmasidir» espirisiyle hareket etmistir. Kimsenin cesaret edemedigi kosullarda en zor kararlari alarak yasama geçmesini saglamistir. Kurdistan’in kaderini degistiren kararlarin altinda onun imzasi vardir ; 91 ayaklanmasi kararini aldirtan odur, « otonomi » siyasetinin evrildigini soyleyerek federasyon talebi temelinde siyaset olusturan da odur, « bir elimiz Bagdat’ta ki iktidarda olmalidir » diyen de odur. Dunyadaki buyuk guçler dengesindeki degisiklikleri ve yeniden duzenlemeleri yoldaslariyla birlikte ilk goren, globalizim dinamigini dogru degerlendiren ve buna uygun Kurdistan’in geopolitik önemini adim-adim guçlendirmeye önderlik eden de odur.

Hiç bir abartiya kaçmaksizin söyleyebilirimki, Mam Celal butun politik yasami boyunca son derece enerjik, guçlu ve curretli bir siyaset adami olmustur. Yasina ragmen siyasi faaliyetlerindeki randimanindan hiç bir sey kaybetmemistir. Kurdistan’in milli lideri olarak Bagdat’ta vatani davasini en iyi sekilde temsil edeceginden hiç bir vatanseverin kuskusu olmayacaktir. Sonuçta, elde ettigi mevki kendisinin de belirttigi gibi, Kurdistan sehitlerinin ugruna canlarini feda ettikleri dava için sadece bir araçtir. Onun Cumhurbaskanligi, Kurdistan için yeni bir sayfa açmistir; artik hiç bir sey eskisi gibi olmayacaktir. Onun iktidarda olusuyla Kurdistan, sayet milli birlikte bir çatlaklik olmazsa, binbir musubetten uzak kalacaktir.

Mam Celal, istisnasiz butun vatansever Kurdlerin destegini hak etmis bir önderdir. Biz kuzeyli Kurdler de ona yapmamiz gereken destegi esirgememeliyiz. Geçmisten kalan ve çogu zaman önyargilara dayanan tavirlar bir tarafa birakilarak Mam Celal’in önderligi savunulmalidir. Degisik komplekslerle hareket etmenin, bir takim kuçuk kaygilari on planda tutmanin zamani çoktan kapanmistir. Bir millet, sayet kendi liderlerinin arkasinda durabiliyorsa, onlarla birlikte olabiliyorsa kazanabilir.

Mam Celal’i basarisindan ve Kurdistan’i temsil ettiginden dolayi kutluyor ona uzun ömürler diliyorum.

MM

Şîroveyeke nû binivisêne

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.