Skip to main content

ŞEREFXAN BITLÎSÎ’NİN KATİLLERİ TÜRKLERLE HALA BİRLİKTE YAŞIYORSAK SORUN BİZDEDİR!!!

 

Aso Zagrosi

 

Bundan   400 yıldan önce bir Kürd, yani   Mîr Şerefxan Bitlîsî oturup   Kürdistan tarihini yazıyor.   Kürd Hanedanlıkları, Mirlikleri, devletleri, şahsiyetleri, aşiretleri ve kısaca Kürdlere ait ne varsa hepsini topluyor ve tarihe havale ederek ölümsüzleştiriyor.

 

Kürd milleti   bazı eksikler olsa da   tarihi konusunda   Mîr Şerefxan Bitlîsî’ye   borçludur.   Tarihimizin bir dizi olaylarını   onun sayesinden biliyoruz.   Safewi   ve Osmanlı impartorluklarının   olduğu bir ortamda   bir Kürd ileri geleni   onların değil     Kürdistan tarihini yazıyor. Bu gerçekliğin tarihsel anlamına açıklama getirmek büyük bir araştırmayı gerektiriyor.

 

Mîr Şerefxan Bitlîsî’nin   bu girişiminin altında ciddi bir Kürd bilinci var.   Mîr Şerefxan Bitlîsî   eserinde   sık sık Kürd arasında yaşanan kavgalara ilişkin rahatsızlığın dile getiriyor ve Kürd birliğine vurgu yapıyordu.

 

Bugün   elimizdeki belgelere göre   Mîr Şerefxan Bitlîsî   Türk barbarları tarafından   öldürülüyor.   Eğer Mîr Şerefxan Bitlîsî başka   sömürge bir halkın   lideri olsaydı, onu sömürgeciliğe   karşı   ulusal bir bayrak   haline getirirlerdi ve belki de   ŞEREFXANİZM diye bir   ulusal akım oluştururlardı.

 

Mîr Şerefxan Bitlîsî,   Kürdistan Tarihininin belli bir dönemini     ŞEREFNAME     ile ölümsüzleştirdi..   Kendisi de   Türk barbarları tarafından alçakca   katledilerek   Kürdistan ölümsüzlerin kervanına   katıldı..   Ne   yazık ki   daha düne kadar   hatta bugün dahi   Kürdlerin ezici çoğunluğu Mîr Şerefxan Bitlîsî’nin   Türk barbarları tarafından   katledildiğinden habersiz..   Ulusal bilinç zayıf olunca     SUR, CİZRE ve NUSEYBİNLERİ   hala yaşıyoruz.

 

Aso Zagrosi

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.