Skip to main content
Submitted by Anonymous (not verified) on 4 October 2008

Kurdistan Önderliği PKK'nin Eylemini Red Ediyor.

Güney Kurdistan siyasi önderliği PKK' nin Askeri eylemini Sorumsuz bir eylem olarak nitelendirdi. Kurdistan bölge önderliği yayınladığı bir bildiride, PKK' nin Şemzinan bölgesine ’' Askeri Karakoluna'' yaptığı eylemi sorumlusuzlukla eleştirerek, olayı tasvip etmediklerini açıkladı.

Kurdistan bölgesi siyasi önderliği yaptığı açıklamada ’' Haber ajanslarının yayınladıkları haberlere göre, PKK silahlı güçlerinin Şemzinan bölgesinde Türk askeri güçlerine düzeneldiği saldırıyı red ediyor, eylem bütün sonuçları ile sorumsuz bir eylemdir.'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) ve Türk hükümetinin, Güney Kurdistan' a saldirı için zemin oluşturma sürecinde, PKK' nin Tür bir eyleme girişmesi dikkat çekicidir.

Newroz.com

نەناسراو (not verified)

Sat, 10/04/2008 - 23:37

Araplar güçlerini birleştirdikleri oranda kürtleri güneyden kuşatıyor ve tavize zorluyorlar. Sağolsun Talabani gerek arapları birleştirme ve seferber etme konusundaki yetenekleri ve gerekse Kerkuk'un özbeöz bir Kürdistan vilayeti olması gerçeğiyle zıtlık teşkil eden argümentleri geliştirip piyasaya sürmedeki mahareti ile Kürdistan bölgesel hükümetini 36. paralelin kuzeyiyle sınırlamayı sınıyor. Bu sınırlama baskısını Kerkuk'a dair zıtlaşmayla ilgili olarak bizzat bölgesel hükümete ve KDP'ye karşı bir şantaj unsuru, siyasi bir kart olarak kullanıyor. Kuzey'den uygulanacak baskının altyapısı ise yıllardan beridir zaten hazır. Tezkerenin geçmesi basit bir formalite meselesi. Elde hazır tezkere varolmasına var ama bu tezkerenin gereklerini yerine getirmek için bahaneler üretilmesi zorunlu. Yoksa Türkiye elinde meclisten geçmiş bir tezkere var diye günaşırı Güney'e saldıramaz. PKK, Türkiye'nin Kerkuk'la ilgili askeri ve siyasi baskı uygulamasına vesile teşkil edecek bahanelerin cismani karşılığı durumunda. PKK'nin Güney'in yanında yer alabileceği yorumları ham bir beklentinin ifadesidir. Başı İmralı'da olan bir yapının gövde olarak "serokunun" zıddı bir konumda mevzilenebileceği varsayımı en hafif ifadeyle PKK'yi ve Güney'e yönlendirmek istediği tazyiki çözümleyememiş olmaktır. Ortaya konan eylem için zamanlama olarak çok iyi seçilmiş demek yerinde olur. Türkiye, Irak, İran, Suriye birçok Avrupa ülkesinin dürtüsüyle Kerkuk restleşmesine karşıt poziyonda müştereken hareket etmektedirler. Üzücü olan bu sömürgeci paktın bellibaşlı kürt güçlerini bünyesine katmış olmasına ilaveten kürt umursamazlığının rüzgarını da arkasına almış olmasıdır. Denebilirki Newroz com'da sürdürülen son dönem tartışmaları sadece yükselmekte olan zıtlaşmayı önceden belirlemek konusunda bir öngörüye aracı olmakla kalmadı aynı zamanda Kerkuk'la ilgili duyarlılığın hangi mecrayı izlemesi gerektiğine de ışık tuttu. [i]Not: Değerli Goran Koçgiri Güney'le ilgili bilgilendirmelerinde her zaman olduğu gibi titizlikle seçerek doğru haberleri bizlere ulaştırıyor. Kısa yazımı aynı konuyla ilgili olması nedeniyle bir de Koçgiri'nin yazısının altına astım. Hoşgörüyle karşılanacağı umuduyla.[/i]

Uzun bir dönemdir Newroz Com sitesinde yapilan Kurdistani yaklasima yönelik tartismalarda bu gunun resmi defalarca cekildi. Bu yaklasimlar bazen yadirgandi bazende suclandi cok isterdimki bu öngöriler yalan veya yanlis olsun ama nafile. Gelinen asamada sevgili KENAN FANI nin yaklasimnda karsi cikmak istedigim bir sey söz konusu oda sorunlardan dolayi Talabaniyi suclarken Barzanilerin kayrildigi yaklasimidir. Guney Kurdistanin buraya gelmesindeki temel unsurlardan biri Kurt gucler dengesine iki basli Guney yönetiminin istem ve arzulkari veya iktidar tutkulari sonucunda varildigi gercegidir. Guney Kurt siyaset sinifi iki basli olmakla beraber Kurdistanin diger parcalarina yönelik olarak bir konsensus icende olduklari gibi statukonun bozulmamasi ayni söylem ve eylem icinde olmuslardir. Gecmiste Iraka DEMOKRASI KURDISTANA HUKMI ZATI YAKLASIYLA YOLA CIKAN ANLAYISLAR SONUCUDUR BUGUN YASANANLAR. Guney Kurt önderliginin iktidar mucadelesinde girismis olduklari gucler dengesi hesabi Baxdad tan geri döndu. Sorgulanmasi gerekli olan bu firsati kötu kullanan iki basli yapilanmanin liderlikleridir. Selem ve Sevgiler

Sevgili Serhad, Sorun birinin hükmi zati isteyip dğerinin istemeyişi değil. İki gücün birlikte yeterince istikrarlı olamayışlarında her birinin ayrı-ayrı bugünkü yaklaşımlarındaki farklılıktır. KDP de hükmi zati yada otonomi anlayışından kendisini kurtaramamıştır, ancak Kürdistan'ın sınırları konusunda, kürtlerin hakları konusunda, (YNK değil) araplara ve türklere yeni gelinin sopaya sarıldığı gibi sarılan Talabani ucubesiyle mukayese kabul etmeyecek bir konumdadır. Bugün yaşananların "Gecmiste Iraka DEMOKRASI KURDISTANA HUKMI ZATI YAKLASIYLA YOLA CIKAN ANLAYISLAR SONUCU" olduğu konusunda seninle hemfikirim. Öte yandan bu anlayışı aşmaya çalışan eğilim ve şahsiyetlerle eski formülasyonu Talabani örneğinde olduğu gibi kayıtsız koşulsuz bir teslimiyete dönüşme riskine rağmen savunmak isteyenleri aynı kefeye koymamak konusunda da dikkatliyim. Selamlar.

Add new comment

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.