Skip to main content

AVUKAT MEDENİ AYHAN’A YAPILAN SALDIRDAN TÜRK DEVLETİ SORUMLUDUR?

Avukat Medeni Ayhan, geçtiğimiz akşam silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralan ve henüz yoğun bakımda olduğu bildirilen Ayhan’ın, devleti yaptığı çeşitli açıklamalarla rahatsız ettiği biliniyordu. Avukat Medeni Ayhan, 17-10 2004 yılında bağlı bulunduğu Ankara Barosunun genel kurulunda “Devletin ve Baronun Kıbrıs politikasını onaylamadığnı, bu topraklarda Ermeni halkının soykırıma tabi tutulduğunu ve kendisinde Kürt ulusuna mensub olduğunu” belirten bir konuşma yapmıştı.

Daha önce de PKK genel başkanı Öcalan’ın avukatlığını yapan Ayhan, Öcalan’ın yeni siyasal konseptinden, rahatsız olması nedeniyle Öcalan’ın avukatlığını bırakmıştı. Son yıllarda, pek rastlamadığımız türden cesaretli ve bir Kürt aydına yakışır tutum sergileyen Ayhan’ın, özellikle hedef seçildiği anlaşılıyor. Tetik çekenlerin kimlikleri ne olursa olsun, saldırıdan Türk devletinin yetkilileri sorumludur.

Rahatsızlık duydukları Kürt bireylerine karşı, şiddet kullanmayı ve yok etmeyi geleneksel politikaya dönüştürmüş Türk devletinin sivil ve askeri yetkilileri suçlarına bir yenisini eklemişlerdir. Medeni Ayhan’a yapılmak istenen bu infaz girişimi, Kürdistan ve Türkiye’de geçici bir süre ara verilen infazların yeniden başlayacağını göstermektedir. Daha kısa bir süre önce Siirt’te beş gencin sağ alındıktan sonra Öldürülmeleri, Mardin’de Ahmet Kaymaz ve oniki yaşında’ki oğlu Uğur Kaymaz’ın Kurşuna dizilmeleri yeni dönemin habercisi olmuştu. Güney Kürdistan’da Kürtlerin kazanımlarının önüne bir türlü geçemeyen, Kuzey Kürdistan’da ise, altı yıldan bu yana yoğun olarak geliştirmeye çalıştığı Kürtlerin kendilerini inkar temelinde, sisteme yeniden entegre edilmeleri politikalarının tutumadığını gören Türk devleti çılgınlaşıyor, çılgınlaştıkça şiddete yöneliyor. ?

Kürtlere karşı Türk toplumunda faşizan hareketlenmenin düşmesine basan Türk devlet yetkilileri, Kürtlere karşı yeni bir “istiklal savaşı” başlatıyor. Kürt düşmanı çeteler silahlandırılıyor, Türk metropollerinde Kürtlerin yaşam alanları giderek daraltılıyor ve Kürtlere karşı düşmanlık bilinci yeniden canlandırılıyor.

Yeni dönemde Kürtlere şu anlatılmaya çalışılıyor “ Sizinle yeterince demokrasicilik oynadık, şimdi ya Türkleşmeyi kabul eder sesinizi kesersiniz yada ölürsünüz.” Kürtlere kayıtsız şartsız boyun eğmek yada ölmek seçenekleri dayatılıyor.Kürtler bu gerçeği görmeli, ulusu örgütsüz ve savunmasız bırakan bir takım yanlış politikalardan vazgeçmelidir. Bu faşizan siyasete verilecek en iyi karşılık, ulusal birlik ve örgütlenmeyi gerçekleştirmektir.

Korkutmak, sindirmek ve teslim almak siyasetinin karşısında, ulusal demokratik mücadelede ısrar yaşamsal önemdedir.Türk devletin kirli oyunlarını boşa çıkarmanın bundan başka yolu yoktur.Değerli Kürt aydını Medeni Ayhan’a yapılmak istenen infaz girişimini şiddetle kınıyor,.Bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

07.04.2005

Bızava Bakurê Kurdıstanê

Not: Daha önce bize gönderilen basin aciklamasi elimizden olmayan nedenlerden dolayi gec yayinladigimizdan dolayi Bızava Bakuré Kurdıstané
özür dileriz

Newroz. Com

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.