Skip to main content

Hasan Huseyin YILDIRIM, Turk devletinin Mahkemeye Cagrilmasi Gerektigini Hollanda Mahkemesinden Talepte Bulundu !

Hasan H. YILDIRIM, pazartesi gunu çikarildigi Hollanda mahkemesinden talepte bulunarak, Turk devletinin mahkemeye çagrilmasi gerektigi isteminde bulundu.

Kendisine istinaden sunulan dosyada, Turk devletinin asli olmayan suçlamalarda bulundugunu ileri suren Hasan H. Yildirim, bu gune kadar Turk devletinin Avrupa devletlerince korundugunu ve isledigi hiç bir insanlik suçundan dolayi yargilanmadigini bildirdi. Kendisine karsi açilan davada Turk devleti hakkinda suç duyurusunda bulundugunu ve bunu Hollanda yargi yetkilerine ilettigini söyleyen H. H. Yildirim, böylece Kurdlerin mi yoksa Turk devletinin mi terorist oldugu açiga çiksin dedi.

Mahkeme, Turk devletine belli bir sure taniyarak, Hasan H. Yildirim hakkinda ileri surulen suçlamalari cevaplamasini talep ettigi de ögrenildi.

Hasan Huseyin Yildirim'in gozaltina alinmasi ve Turk devletinin istemi uzerine magdur edilmesinin onaylanir hiç bir yani olamaz. Ancak; Avrupa Kurdleri, Hasan H. Yildirim'in Turk devletine iliskin Hollanda adalet yetkilerine yaptigi suç duyurusu desteklenmeli ve Turk devleti yargi önüne çikarilmalidir.

Biz Newroz.com olarak Hasan Huseyin Yildirim'in suç duyurusu talebini yerinde buluyoruz ve destekliyoruz. Gerekli hasasiyetin gösterilecegini bekliyoruz.

Newroz.com

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.