Skip to main content

BAAS VE EL KAIDA TERÖRIST ARTIKLAR, HEVCE`YI FELLUCA YAPMAK ISTIYORLAR.

Felluca`da darbe alan, Baas ve El Kaide artiklari Musul ve Kerkuk`in ilcesi Hevce de toplanmaya basladilar. Terörist artiklarinin buralarda toplanmalarinin nedenleri bu bölegelerden olmalarindan kaynaklaniyor. Kurdistan ve Irak`ta secimlerin yaklasmasi ile Musul ve ilcelerinde Terörästlerin hedefleri Kürd ve Hiristiyanlar ( Suryani-Kildani-Asuri ve Ermeniler ) , Hevce de ise Kürdlere karsi terörist eylemler gittikce yogunlasmaktadir.

Gecen hafta 4 Yekiti Nistimani Kurdistan ( YNK ) üyesi ve bir sivil Kürd Hevce`de öldürülüp Hevce`de ikamet eden Kürdlerin burayi terk etmeleri icin baskilari yogunlastirdilar.

Saddam rejimi yikildiktan buyana Hevce`de 42 Kürd vatandas terörästler tarafindan sehit edilip 541 aile teröristlerin baskilarindan dolayi Hevce`yi terk etmek zorunda kaldilar. Bu haber yayina hazirlandigi ( 27. 12. 2004 ) gün Hevce`de bir kürd teröristler tarafindan kacirildigi haberi geldi.

Kerkuk`te yasayan Kürd vatanlar bu gelismelerden oldukca rahatsiz olup katiller den heasp sorulmasi icin protesto yürüyüsleri yapti. Hevce`deki olaylari protesto edip intikam almasini isteyen halk yürüyüs kolunu YNK ve PDK il binalarinin bulundugu semtten gecerek Kerkuk valiligine dogru gittiler.

Kerkuk valisi ile görüsen Halk olaylarin önlenmesi icin acil tedbir alinmasi ve olaylarin tekrarlanmamasini aksi taktirde olayi gelismelerin önünü kimsenin alamayacagini belirtiler.

Kerkuk ilcelerinde Kürdlere karsi artan terör eylemlerinden rahatsiz olan Mam Celal ve Kak Mesud koalisyon güclerine rahatsizliklarini iletip, kafa kesme döneminin geride kaldigini eger kendileri Kürdleri koruyamiyorlarsa Pêsmergelerin duruma müdahele edip sorunu cözebileceklerini ifade ettiler.

Bazi siyasi gözlemciler, Hevce`de 57 terörist örgüt ve gruplarin bulundugu bu gruplari Hevce ilce idaresi, polis teskilati ve Arap seyhleri tarafindan korunup kollandigini ve Hevce`nin ikinci bir Felluca yapilmak istenildigi belirtiliyorlar

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.