Skip to main content

Dr. Qasimlo’nun Katili Muhammed Jafari Sahrudi Hewlêr’e gelen İran delegasyonundaydı!!!

Aso Zagrosi

İran Parlamentosu Başkanı Ali Laricani geçen hafta resmi bir İran delegasyonuyla Güney Kürdistan’a geldi.

İran delegasyonunda yer alanlardan biri de 1989 ‘da İran Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Dr. Qasimlo ve arkadaşlarının Viyana’da katledilmelerine doğrudan katılan ve terör timinin başı: Muhammed Jafari Sahrudi’ydi...

Güney Kürdistan delegasyonu ile İran delegasyonun Pirmam’daki görüşme tablosuna baktığım zaman Muhammed Jafari Sahrudi İran Parlamentosu Başkanı Ali Laricani’nin sol tarafından oturuyordu.

Tam da karşıların da masanın diğer yanında Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Başbakanı Neçirvan Barzani, Parlamento Başkanı Yusuf Muhammed, Federal Kürdistan Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, İçişleri Bakanı Kerim Şengali ve Dış ilişkiler sorumlusu Falah Mustafa vardı..

Kürd delegasyonun tüm üyeleri karşılarında oturan Muhammed Jafari Sahrudi’nin Dr. Qasimlo ve arkadaşlarının katili olduğunu ve İnterpol tarafından arandığını biliyorlardı..

Belki Kürdistan delegasyonun bazı üyeleri çok meşgul ve dalgın olduklarından dolayı İran delegasyonunda yer alan kişilere ilişkin detaylı bilgilere sahip olmaya bilirlerdi. Ama Federal Kürdistan Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani işi gereği Muhammed Jafari Sahrudi’nin kim olduğunu çok yakından bilmesi gerekiyordu..

Kürdistan ve İran delegasyonları “teröre karşı ortak mücadele” konusunu konuşurken, Ali Laricani “Kürdlerin teröre karşı mücadelesine” övgü dizerken tam da sol tarafında ve beraberindeki delegasyonun “başı” konumunda olan “uluslararası terörist” oturuyordu..

Uluslararası teröristlerin “teröre karşı mücadele” üzerine beyanlar vermesi tarihin bir cilvesi olması gerekir.

Aslında Dr. Qasimlo ve arkadaşlarının öldürülmesi esnasında Muhammed Jafari Sahrudi de yaralanıyor ve yaralı bir şekilde Avusturya polisinin eline düşüyor. Dr. Qasimlo ve arkadaşlarının cinayeti esnasında Avusturya Dışişler Bakanlığının Politik Seksiyonun başında bulunan Erich Maximilian Schmid 1997 de veriği bir röportajda Avusturya’nın teröristleri serbest bırakmasına açıklık getiriyor ve “ İran açık bir şekilde eğer şuphelenenleri Avusturya’da mahkeme karşına çıkarılırsa İran’da bulunan Avusturyalılar için tehlikeli olacaktır dedi” diyor. (http://derstandard.at/2730182 )

Böylelikle Muhammed Jafari Sahrudi elini kolunu sallayarak İran’a dönüyor.

2013 yılının Ekim ayinin sonlarına doğru Muhammed Jafari Sahrudi İsviçre’de yapılan Parlamentolar arası bir toplantıya İran delegasyonun “Danışmanı” olarak katılıyor. İran Kürdlerinin baskısı üzerine Avusturya İsviçre devletine durumu bildiyor. İsviçre verdiği cevapta “Muhammed Jafari Sahrudi’nin diplomatik dokunmazlığı var” diyor.

Sahrudi 2011 yılında yine bir İran delegasyonuyla Avrupa’ya çıkıyor. 2006 yılında 6 gün İtalya’da kalıyor... Hatta Avrupa Birliğini de ziyaret ediyor... Evet aranmasına rağmen Muhammed Jafari Sahrudi istediği gibi serbestçe hareket ediyor. 2007 yılında Irak’a ilişkin Mısır’ın Şarm El Şeyh’de yapılan Konferansta Muhammed Jafari Sahrudi ABD Dışişler Bakanı C. Reiz’in tam karşısında oturuyordu. Irak’daki bazı terör olaylarının başı olarak ABD tarafından aranmasına rağmen............

Muhammed Jafari Sahrudi Dr. Qasimlo ve arkadaşlarının öldürülmesinden sonra Ali Larican’inin Parlamento bürosunun başına getirildi ve Pasdaranların saflarında general rütbesini aldı..

Güney Kürdistan delegasyonun üyeleri Muhammed Jafari Sahrudi’yi yakından tanımaları gerekir. O yıllarca Güney Kürdistan’da ve Irak da terör olaylarını koordine etti. Pastaranların 1996 yılında Güney Kürdistan’ın Koyi’nin Teqteq mıntıkasında bulunan İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin kamplarına karşı yapılan saldırının komutanıydı. Bazı anlatımlara göre Muhammed Jafari Sahrudi bu saldırı esnasında “Ben Qasimlo’yu yok ettim ve sizleri yok edeceğim!” demiş.( http://rojhelattimes.org/read.php?id=6259 )

İran Parlamentosu Başkanı Ali Laricani’nın Güney Kürdistan’a yaptığı bu ziyaret zaten baştan sona kadar sorunluydu..

Aslında Ali Laricani ve beraberindeki heyet Güney Kürdistan Başkanı, Parlamentosu ve Hükümetinin yetkilileriyle görüşme gelmişlerdi.

Ama Hewlêr’e gelmeden önce Sulemaniye’ye uğradılar. Bununla Güney Kürdlere “bizim için Suleymaniye Hewlêr’den daha önemlidir” demek istediler. İran delegasyonun bu jestinin bir başka anlamı da “bizim için YNK Kürdistan’nın diğer ulusal kurumlarından daha önemlidir” mesajıydı..( http://hawlati.co/ئەرشیڤەکان/62801 )

Bilemiyorum bu sefer Dr. Qasimlo ve arkadaşlarının katili Muhammed Jafari Sahrudi hangi diplomatik dokunmazlıkla Kürdistan’a geldi.... ?

Bu vesile ile Dr. Qasimlo ve Viyana şehidlerini saygı ile anıyorum!!!!

29.12. 2014

Aso Zagrosi

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.