Skip to main content
Submitted by Anonymous (not verified) on 23 October 2008

Ser o qun ardillarindan bir Murit yaz tatilini gecirdigi (acaba?) Amed,den izlenimlerini tarikat dergahinda ballandira ballandira anlatmis.
Siz oraya ugramayin degmez, ben size anlatayim daha iyi.

(simdi diyeceksinizki eeee ne olmus yani, tatil izlenimini anlatmaktami suc.)
Yok valla yok, ona bir dedigim yok, itirazim sadece Tirk genelkurmay konseptinin son numarasiyla Avukat kod adli ulaklarin yaptigi provokativ manipulasyonuyla

Cunkü Se o qun ayni gün yayinlanan gorusme notlarinda kendisine siddet middet uygulandigindan hec bahsetmedi.

Karin kasintisini bile ulusal bir sorun haline getiren Ser o qun nasil olurda o *siddeti* hec konusmadi!!!

Amed halkinin daha dogrusu HeK in deyimiyle Lemmus lemmus
( mi desek, Yoksa PEZE GEJ denilen sendrommu desek ) sokaklara döktürülen cocuk ve genclerin kendi (halkina abilerine amcalarina babalarina ) esnafa yaptiklari tehditleri ballandira ballandira anlatiyor,

kepenk kapatmak istemeyen esnafi dükkani yakmakla tehdit ettiklerini , hizli davranmayip (!) hemen kapatamayan bazilarini yaktiklarini, kendi apocu lietraturdeki deyimiyle eylemi baska sokaklara yaymanin telasiyla olsa gerek yakamadiklarinida sonra hesap sorma tehdidiyle uyarip diger sokaklara ugruyorlarmisss..

Bunada Amed halkinin serhildani diyecekler herhalde...

Tek diyebilecegim sudur;

Bugün ektiginizzin meyvasini yarin kat be kat fazlasiyla alacaksiniz...

Ser oqun Muritinin Amed izlenimini asagiya aliyorum:

Amed,teki son olayları cıplak bir göz ile görüp izledikten sonra, Bu genclik ırkcı mogol itlerini bir kaşık sudan boğarsa hiç şaşmayın. Amed'in Melik Ahmed caddesini dolduran kürt gencliği Amed'e gelecek olan T.C'nin Başbakanı Kerdoğan'ı protesto etmek için doldurmuştu. Bununla birlikte Kürt Halk Önderi Serok Apo'ya yapılan fiziki işkenceyi protesto ediyorlardı.

Ben Çınar yolunda gelmeye çalışıyordum ki tam da bu sırada Melik Ahmed Caddesi ve Urfa Kapısının istikametinde dumanların yükseldiğini gördüm. Aynı zamanda bir Helikopterin eylem içinde olan halkın üstünde çok alçak uçtuğunuda gördüm. Bu cadde de kürt gencleri ve türk polisi arasında çatışmalar tüm hızı ile sürüyordu.

Buraya geldiğimde halk Urfa Kapısına doğru illerliyor, Polis ise gaz bombaları ile halkın üzerine gidiyordu. Genclik ise hiç korkmadan ve ara sokaklara kaçmadan çatışıyordu. Burada göze çarpan daha önceki eylemlerden rastlamadığımız ara sokaklara kaçmalar yerine kürt gencliği direk olarak Polis ile çatışmayı tercih ediyordu. Türk Polisinin yapacağı hiç birşeyi yoktu.

Bununla birlikte gruplar halindeki bazı gencler ise açık olan Dükkanları ıhtar ediyor ve gerektiğinde ise Molotof Bombaları ile taciz ediyordu. Dinlemiyenleri ya ateşe veriyordu yada bu hesap sizden sorulur diye sözlü tartışmalara giriyordular. Bu gencliğin amacı halkına terör esmek değildi. Bu gencliğin bir tek amacı vardı ve kürt halkın birlikte hareket etmesiydi.

Kürt halkı gerçektende oldukça morallı ve inançlıdır. Bu halkın her türlü olasıklara hazır olduklarını kendi gözlerim ile gördüm. Bu inanctaki kürt halkını ve gencliğini hiç bir güç yenemez. Bu ateş tutuştu ve ne Kerdoğan nede asker başı BAŞBOK söndürür.. Bu ateş daha çok can yakar...

Add new comment

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.