Skip to main content
Submitted by Anonymous (not verified) on 4 March 2008

Kürtçe'ye Açılan Soruşturmalara Çince Afişli Tepki

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, Kürtçe olarak hazırlanan mesaj ve davetiyelere soruşturma ve dava açılmasına tepki olarak, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Çince hazırladığı afiş ile kutladı.

Yenişehir Belediyesi, Kürt dili üzerindeki baskılara tepki olarak Çince afiş hazırladı. Diyarbakır'ın değişik noktalarına asılan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin Kürtçe, Türkçe ve Çince afişlerde, 'Barışa, demokrasiye ve eşit paylaşımın olduğu bir geleceğe olan inancımızla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!' ifadesi yer aldı.

'Tepkimizi farklı dillerle dile getirdik'

Çince hazırlanan mesajla ilgili bilgi veren Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Şefik Türk, şunları söyledi: 'Diyarbakır bir metropol kenttir ve dünyadaki değişik ülkelerden turistler ziyaret etmektedir. Bundan dolayı değişik dillerde mesaj ve duyuruların yapılması oldukça doğaldır. Ama bilindiği gibi belediyelerimiz bazı özel günlerde Kürtçe olarak yapmış oldukları duyuru ve mesajlar nedeniyle soruşturmalara tabi tutulmuşlardır. Biz de buna karşı olan tepkimizi farklı dillerde yaptığımız duyurularla dile getirdik.'

Daha önce Kürtçe ve İngilizce mesajlar yayınladıklarını hatırlatan Türk, 'Artık Çince olsa bile mesajlarımızı vermeye devam edeceğiz. Bu bizim halklara, onların dillerine ve kültürlerine olan saygımızdır. Bugün Çince yazdık, yarın Japonca veya diğer dillerde olabilir. Önemli olan mesajların dile getirilmesidir. İsteyen istediği dilde okuyup, anlayabilir' dedi.

Newroz afişleri de Çince olacak

Yenişehir Belediyesi ayrıca yaklaşan Newroz Bayramı'na ilişkin yayınlayacağı kutlama mesajını da Kürtçe, Türkçe ve Çince olmak üzere 3 ayrı dilde bastıracağı afişlerle şehrin değişik noktalarına asacak.

Add new comment

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.