بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی
Submitted by Anonymous (Pesend ne kirin) on 5 October 2008

Delil

--------------------------------------------------------------------------------
almanyada gerilla savasi???????
is a reply to message #94695 ]

Mon, 21 April 2008 13:51

4 kongreden beri bir cok yanlisi dile getiren bir insanim.

benim dile getirdigim yanlislar bu gün kü harekat tarzi ile sinirli degildir,kökü ta 90 deki 4 kongreye ve ardindan yapilan körfez savasina kadar gidiyor.
bunu bir cok resmi platformda dile getirdigimi bilmeni isterim.
bu sorunlari dile getirdgim bütün resmi platformlarda bu güne kadar aleyhte bir tepki ile karsilasmadim,fakat arkasindan abd yanlisi,yahudi sevdalisi bir kücük burjuva kaypagi olarak adlandirildigimi biliyorum.

90 daki 4 kongerede sürece iliskin belirlemelrim eger arsiv halen duruyorsa kongre tutanaklarinda mevcuttur.
ilk belirlemem, olacak bir körfez savasinda,abd ve irakin savasi daha cok körfez bölgesinde basra ve bagdatta yogunlasacagi ,bu arada güney kurdistanda sinirli sayida irak askerinin bulunacagini,saddamin esas gücünü körfeze yiktigini,burada kalanlarinda güneyli eski pesmerge,o zamanki statüleri ile korucular oldugunun tespitini ilk ben yapmistim.

buna tarih sahit oldugu gibi agzi olmayan,dillerini yutan ve hic bir konuda agizlarini acamayan botan,ebubekir,ve eski kadro ve komuta kademesi sahittir.

benim 4 kongerede ki önerim.
eger bir körfez savasi baslarsa,partinin gücünü güneyde toplamasi ve savas sirasinda güneyde dogacak boslugu pkk nin doldurmasini istedim.
o dönemlerde güneyde kdp adina ve ynk adina tek bir pesmerge bulmak mümkün degildi.
olanlar ya kacmisti,yada saddamin 88 halepce katliamindan sonra af cikardigi insanlardi.
onlarda zaten korculugu kabul ederek dagdan inmisti,güney sahasinda sadece pkk gerillari vardi.

ben bu öneriyi yaparken ,pkk nin saddam askerlerine yönellik bir saldiriya hazirlikli olmasini gerektigini özellikle altini cizdim.

dikkat.
gelen ilk tepki böyle bir seyin olmayacagi,olursa dahi bizim taraf olmamamiz gerektigi idi.

hatta benim gerillayi atese atmak istedigimi,saddamla yapilacak bir savasin aleyhimize olacagi bize güney sahasinda zorluk cikaracagini söylediler.
ve bende sustum.

ardinda körfez savasi cikti,güney kurdistanda hafoften kipirdamalar basladi,korucular ayaklanmalardan bahsetmeye basladilar,ben yine botana ilk kursunu biz atalim,bununla güney kurdistan halkinin gözündeki olumsuz görüntümüzü olumluya cevirebiliriz dedim.(aha botan orda delil yalan söylüyor desin.)

neden karsi ciktiklarini cok iyi bildigim halde ses cikaramadim.
halkin gözünde biz zaten saddam ile iliskili idik,bunun icin bize güvenmiyorlardi,bizi saddamin generalleriyle gürmüslerdi zaten.

neyse bu konuyu daha önce isledigim icin kisa kesecegim,bu konuda arsivde eski yazilarimda mevcuttur.

daha sonra botan ile bir daha konusarak xantur ,haftanin civarinda var olan bir kac saddam karakoluna yönellik eylem yapmamiz gerektigini bu sekilde halkin güveninin kazanabiliriz diyen ilk insanim.
neticede behdinan bvölgesinde eylem yapmaya karar verdik,iki karakol ele gecirdikten sonra gerilla sira sira mars mars zaxoya girdik.
ama girdigimizde is isten gecmisti,soran bölgesinde baslayan serhildan sayin berzaninin behdinanda bizzat önderlik yaptigi catsimalar bize yine güneyde söz sahibi olmammizi engeledi.

musul ile dohuk arasinda kalan vadide mesut berzaninin elinde arpici gören güney halki korucusu,miti,iti ajani,hepsi birden dolaplarindan pesmerge elniselerini cikarip sayin berzaniye katilinca,bizim yapabilecegimiz bir sey kalmamisti.

kisacasi binlerce hazir gerillasi ile güneyde bulunan pkk halka bir umut veremedi,ama mesut berzani gelip eline bsivingi alinca bir anda hic olmayan pesmerge,hemen bir ordu oldu ve yönettimi ele gecirdi.

daha sonrasi kürdlerin bir drami varki,ne ben anlatabilirim ,nede siz dinlyebeilirsiniz.

bu dramda kürdlerin daglara kactigi sirada cektiklerini ve bizim tutumumuz.
geciyorum bunlari.

bir yil sonra yapilan tartismalarda ortaya ciktiki o sürec icin böyle bir öneri yapilmis ama degerlendirmeye bile alinmamis.

öneriyi benim yaptigimi kongerede bulunan yüzlerce arkadas bildigi halde bu öneriyi baskalari sahiplenmek istedi.

ve nihayetinde benim yaptigim öneri degerlendirmeye alinmadigi icin bir cok insanda bu konuda cesitli uygulamalara tabi tutuldu.

bunlari yazmamin sebebi kendimi abartarak anlatmak degildir,bu güne kadar bu bahsettigim süreci hep dile getirdim,ama bir gün o önerinin sahibi benim demedim,ama bu gün diyorum,acik ve net bir sekilde körfez savasi sirasindaki saddam askerlerine saldiralim diyen ilk insanim ve saddamin ilk bombasindan nasibini alan yusuf res ikinciside benim.

daha sonraki süreclerde yanlislar konusunda bir cok uyarimiz oldu.

partinin icine sizmis kontrol disi eylemler yapacak insanlarin varligindan bahsettik.
bunlarida resmi yollardan bildirdik.

böylesi eylemlerin kadrolar tarafindan yapilsa dahi kabul etmemek gerektiginin altini israrla cizdik,bu eylemlemri yapnlaradan cok acil hesap sorulmasi gerektigini söyledik.
sonuc bir eylemin arkasindan, hem eylem kabul edildi,hemde baska eylemlerin yapilmasi icin icazet verildi.

biz bunlari derken kontrol disi gücleri baskalarininda kulanabilecegini belirtik,buna sabanci suikastini örnek verdim ,hemde madii temelleriyle birlikte.

dhkpc sabancilara yönellik bir eylem yapti,fakat eyleme katilanin hic biri dhkp cli degildi,yapanlarin kim oldugu fehriye erdalin ise basladigi sabanci centerde referansi hüseyin kocadag olunca olay anlasildi.

ulus bombasindan sonra,biz yine uyardik fakat bazilari sirf kendi isimleri icin kalkip bu eylemi üstlenmeye kalkti.
ulus bombasina sahip cikmak isteyenleri görünce aklima hogir geldi,rahmetli dr geldi,bunlarda eylem yapardi ,eylem yerlerine kendi resimlerini acik kimlik bilgilerinide birakirlardi.
ertesi gün bakardik türk basini sisirmis ha sisirmis,

filan yerde hogir böye vurdu,bilmem bêhvan yerde dr söyle vurdu gibi basliklardan gecilmiyordu,sonuc türk basini tarafindan sisirilen bu insanlar birde ödül üstüne ödül aldilar,ve daha sonraki pratikleri yarardan cok zarar vermeye basladi,bunu cuma bilmiyormu?bunu cemal bilmiyormu?
biz bunu bu arkadaslarla günlerce tartismadikmi?

ulus bombasindan sonra,amedteki bombanin zemini hazirlandi,bombayi koyan kisinin sicili,harekat tarzi acik ve net bir sekilde ben burdayim demesi,israrla bu kisinin eylemden bir süre önce yakalanmis olmasi (kibu tük basininda yer buldu)konusunda yaptigimiz uyarilarin hic biri fayda etmedi,ve sonunda bombayi kabul etmeleri ve bombaciya sahip cikilmasida baska bir muamma olarak halen hafizamizda yer ediniyorken....

benim iki gün önce berlinde yapilan gösteride kürdler ile alman polisini karsi karsiya getiren zihniyete yanlis demem,bunlara alet olunmamasi gerekir demem niye birilerini kizdirdi anlamadim.

yine söylüyorum altini cizerek söylüyorum,berlindeki polisle olan catisma gereksiz bir catsimaydi,hic yasanmayabilinirdi.

polisin tutumu sert olabilir,türk kökenli polislerin kiskirtmaciligi olabilir,(KI HER OLUMSUZLUKTA TÜRK KÖKENLI POLIS PROVAKA ETTI DIYORUZ)öyle olsa dahi bu senin almanyanin baskentinde alman polisine saldirma hakki tanimaz.
türk kökenli polis mi var?
aha sana bir yol,yayinla bir bilidiri kürd kökenli alaman vatandasi olan gencleripolis meslegine sevket,bu sekilde alman polis camiasinda türkün yaptigi her seyi sende yap.

türk polismi oldu,bunula kürdlere mi yönelliyor kürd gencleride polis olsun,onlar dr avukatmi oldu sende kürd genclerini buna kanalize et.

resmi kanallardan türk kökenli alman polislerinin fasistligini resmi yolardan desifre et,onlara almanyada polislik meslegi yapmalarina engel olabilecek cözümler üret.
bürokrasiyi zorla kanuni yolardan hakkini ara.

yok bunlari yapamiyorsan otur evinde gösteri yapma,gösterinin amaci ne idi halen anlamis degilim?
bayram degil seyran degil,neyi kutluyoruz,neyi protesto ediyoruz?

biz bunlari derken adeta lince tabi tutulduk,isimlerini cisimlerini bilmedigimiz insanlar bizim yurtseverligimizi kurcalamaya basladilar.

birileri bize yürüyüse katilmiyorsan evinde otur diyor,
bir baskasi bizi alman parez diye adlandiriyor,

az kaldi kardeslerim az kaldi insallah siz almanyada gerilla savasi baslatirisiniz.

ama unutmadan bu hareket tarzinizla var olan yari legal kurumlarinizinda sonunu getirmek istediginizin farkinda degilsiniz.

abd düsmandir,derhal oraya bir grup gidip daglarda alt yapiyi hazirlamali ,cünkü ileride abd de savasi baslatabiliriz.
israil bas düsmandir,,onlar görecekler düsmanligi.
bütün avrupada kitlemiz var simdiden alp lerde lojistik ve silah depolamamaiz gerekiyor ileride bütün avrupayi ceheneme cevirecegiz.

yaprmiyiz?yapariz biz kürdüz kim durabilir karsimizda.

biji
amerikaisrailavrupaistan

not..ben ne amerikaciyim,ne israilciyim,nede avrupaciyim,ben bir kürdüm bu davanin asil sahiplerinden biriyim,bu ugurda gencligimi verdim,ve davama,emegime,gencligime,onuruma ve en önemlisi kürdlügüme sahip cikiyor,bu forumda olmasam dahi ki olmayacagim bundan sonra,ama her yerde ve her zaman yanlisin karsisinda olacagima kürd milletinin hakli davasini haksiz duruma düsürecek her türlü olumsuzluklarla savasacagima inancim ve inandigim degerler adina yemin ediyorum.

ayrica welatparezede bana karsi gösterdigi tahammülede sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum.
allah her zaman mazlum ve magdur kürd milletinin yardimcisi olsun.

-----------------------

Delil

--------------------------------------------------------------------------------

degerli hanife
Sun, 05 October 2008 15:37

türkiyede ve dünyada deprem yaratan bu basarili eylemi kimsenin karalamasina göz yummayacagim,buyursunlar sizinde belirttiginiz gibi türkiyedeki tartismalara baksinlar,bu güne kadar kutsallik,peygamber ocagi falan dedikleri askeriyenin tartisilmasi,bazilarinin komuta kademesinin basarisizligi icin istifa etmesi gerekir demesi,herhalde ilk kez oluyor.

tek bir soru.
gercekten genelkurmay,güney teskeresi icin bu kadar prestij kaybedip,tartisilmaya acilacagini bile bile böyle bir eyleme neden müsade etsin?
dikkat edin gecmiste askeri,sorgulamak,prestij kaybina ugradigini söylemek ihanet ile esdegerdeydi ve hemen bunu diyenler bir sekilde susturulma yoluna gidiliyordu,ama bu gün bakiyoruz en basitinde türk basininin okuyucu yorumlarina bile baktigimizda bu eylemin birakin gazetecei,aydin gecinenler nezdinde,halk nezdinde bile ordunun nasil tartisildigini,nasil prestij kaybettigini görebiliyoruz,siradan insanlar bile ordunun basarisizligini tartisir duruma geldi,bence bu eylem cok iyi oldu,ve beklenen depremi yaratti.

diger bir konu bu eylemin zamanlamasi diyorlar teskere falan diyorlar sanki bu eylem olmasaydi bu teskere gecmeyecekti,sanki bu eylem olmasaydi türk ordusu her gün siniri gecip bombalama yapmiyordu,sanki teskere cikarmak ordu icin cok zorduda bu eyleme ihtiyac duydular.

hepimizde biliyoruzki asker istedigi zaman bu teskere gececekti,ve hic bir tepkide orudnun umurunda degil zaten.
en önemlisi kürd milletinin linc etme provalarinin gündemde oldugu,kürd milletinin linclerden dolayi evlerinden cikip ekmek alamadiklari bir döneme denk gelmesi türke bir cevaptir,simdi hepsi kyuruklarini cekip oturdular bakamayin iki üc serseri mehplinin bayrak,mayarak,sehit mehit edebiyatina bu korku onlara yeter.
kürd milletinin sahipsiz olmadigini bütün dünya gördü,bende gördüm ve memnun oldum.

saygilar
Delil

Şîroveyeke nû binivisêne

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.