Skip to main content

IRAK`TA ISTIHBARAT SAVASLARI

Iran haber ajansi Mihri, Ürdün hükümetinin Irak`in icisleine müdahelesi hakkinda bir rapor yayinladi. Iran haber ajansi yayinladigi raporda Ürdün hükümetinin, Ürdün istihbarat teskilatinin kontrolunde bir komite olusturdugunu belirterek komitenin görevlerini söyle belirtti.

Ürdün hükümeti tarafindan olusturulan ve Ürdün istihbarat teskilatinin yönettigi komite bir yandan Irak secimlerine müdehele ederken diger yanda Irak`in bölünmesi durumundan 5 milyon Filistinliyi Felluca, Rumadi ve Tikrit sehirlerine yerlestirmek icin hazirlik yaptiklarini belirtti.

Iran haber ajansi hic bir kaynaga dayanmadan: “ Bu komitenin amaci önde gelen Sii sahsiyetleri suikastla ortadan kaldirmak, secimlerde Sii`lerin cogunlugun ele gecirmesine engel olmak yada secimleri ertelemek ve bu konuda basarlili olunmazsa eski Baas askerlerine operasyon ve askeri baski yapmalari icin destek sunmak oldugunu belirterek, suanda da eski rejimin askeri güclerinin Israil Mossad ajanlari tarafindan iktidari ele almalari icin egitim verildigini“ de yazdi.

Iran haber ajansi Saddam rejiminin yikilmasindan sonra Ürdün`ün Zerkawi gibi teröristlerin barinma üssü oldugu ve Ürdün istihbaratindan talimatla aldigini ifade etti. Bundan dolayi yüzlerce terörist ve bomba yerlestirilmis otomobillerin Irak`gönderilip Siilerin Kutsal sehirlerinde patlatilip önde gelen Sii sahsiyetleri ( Mihemed Bakir El Hakim, Izzedin Selim, Akile Hasim...vs ) katletiklerini, bu olaylarin arkasinda Ürdün istihbarat teskilatinin oldugunu belirti.

Bilindigi gibi Ürdün, Irani Irak`tan Lübnan`kadar bir Sii kolonu olusturma cabasi icersinde olmakla sucladi. Bu suclamadan sonra Iran Disisleri bakani Kemal Xarazi Ürdünde yapilmasi planlanan Irak komsu ülkeler disisleri bakanlari toplantisina katilmayacagini bildirdi.

Kaynak: Peyamnêr

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.